proiectare gradini

proiectare gradini

De multe ori, zona din jurul casei, unde se afla gradina sau curtea, nu beneficiaza de prea multa atentie din punct de vedere al design-ului, insa nu ar trebuie sa fie asa, deoarece ceea ce iti inconjoara casa este la fel de important ca si ceea ce este in interiorul ei. Fie ca este vorba de aranjamentul spatiului de la intrarea in locuinta, cu alei si gazon, ori gradina de lnga casa, aceste spatii ar trebuie sa beneficieze de tot atat de multa atentie ca amenajarea baii sau a bucatariei. Operatia de proiectare gradini nu este simpla, ea ar trebuie facuta de catre un specialist, un arhitect in peisagistica, daca vrem ca spatiul in aer liber care ne inconjoara casa sa fie unul ideal.

Proiectare gradini care completeaza arhitectura casei

Amenajarea terenului trebuie bine conceputa, pentru a completa arhitectura casei, florile si arbustii sporindu-i foarte mult valoarea prin adaugarea de culoare, textura si parfum.

Inainte de a incepe remodelarea gradinii, trebuie ales peisajul care se potriveste cel mai bine locului si, bineinteles, se tine cont si de nevoile familiei, asadar se alege spatiul pentru flori, cel pentru gradina de zarzavat, iar daca sunt copii in familie, cu siguranta acestia vor avea nevoie si de un loc de joaca in aer liber. La proiectare gradini se ia in considerare atat spatiul din fata casei cat si cel din spatele ei, si se privesc ca entitati separate, deoarece, la urma urmei pot servi in scopuri diferite.

Elemente importante inĀ  operatia de proiectare gradini

In ceea ce priveste curtea din fata, bordura reprezinta un element principal si trebuie tinut cont ca acesta este locul care produce prima impresie, de aceea trebuie bine gandit, in concordanta cu stilul casei. Aici, amplasarea unei gradini cu flori reprezinta optiunea perfecta, in cazul in care intretinerea nu constituie o problema. Daca se urmareste o ingrijire mai simpla, sunt preferate tufisurile si gardurile vii. Desigur, pot fi adaugate carari din pietris, garduri din lemn sau din piatra, pentru variatie.

O oaza de relaxare printr-o buna lucrare de proiectare gradini

Curtea din spate este locul de recreere si de divertisment, de aceea aici pot fi incluse zone de relaxare, de luat masa, precum si locuri de joaca pentru copii. Daca se doreste si o gradina de legume, aceasta ar trebui sa fie delimitata de restul terenului, putandu-se adauga o pergola sau un gard. Accesoriile distractive contribuie foarte mult la realizarea unui colt relaxant si placut. Poate fi incorporata o piscina si o terasa sau un loc pentru prepararea gratarului. Daca spatiul este suficient, un teren de tenis sau de volei este excelent mai ales pentru iubitorii sportului in aer liber.

Bineinteles, in operatia de proiectare gradini nu trebuie uitat mobilierul exterior, cum ar fi o banca potrivita pentru lectura sau meditatie sau un sezlong protejat de intemperiile naturii. Nu putini sunt cei care prefera chiar un mobilier mai sofisticat, cum ar fi canapeaua sau fotoliile. Daca exista spatiu suficient, terenul din jurul casei poate deveni o adevarata oaza de recreere si relaxare, cu putina investitie si interes din partea proprietarului.Pentru mai multe detalii aceesati site-ul : WWW.Moderngardendesing.ro