produse solaris

produse solaris

 

Acum ca sezonul estival bate la usa, trebuie sa ne asiguram ca avem protectia necesara pentru a ramane cu un bronz frumos si rezistent dupa vizita la mare sau la piscina.

Piata ne prezinta o gama larga de produse solaris, dar cum anume alegem ce este potrivit tipului nostru de piele?

Ce inseamna produse solaris?

Produsele solaris vin in general sub forma de lotiune, spray, gel, emulsii, sau alte tipuri de produse care reflecta sau absorb o parte din razele ultraviolete ale soarelui, in felul acesta ajutandu-ne sa ne protejam impotriva arsurilor. In general produsele solaris tin cont de pigmentul pielii deoarece pielea deschisa la culoare este mai susceptibila la daunele produse de soare, decat pielea mai inchisa. Un alt atuu al produselor solaris este faptul ca pot contine pudra autobronzanta asa ca, pe langa protectie, ne asigura un bronz frumos si uniform.

In functie de modul de actiune, produsele solaris sunt impartite in produse fizice ( cele care reflecta razele soarelui) si produse chimice (cele care absorb razele UV).

Beneficiile produselor solaris

Din punct de vedere al sanatatii, produsele solaris pot ajuta la prevenirea cancerului de piele. In 2013, un studiu a demonstrat ca utilizarea zilnica a produselor solaris poate sa incetineasca sau sa previna dezvoltarea ridurilor sau a pielii lipsite de elasticitate ( studiul a fost aplicat pe 900 de oameni in Australia).

Un efect secundar al folosirii acestui tip de produs in mod regulat este insa, o potentiala deficienta de vitamina D.

Ingredientele produselor solaris

Aceste produse contin in general unul sau mai multe dintre urmatoarele ingrediente:

  • compusi chimici (organici) ce absorb razele ultraviolete;
  • particule anorganice care reflecta, imprastie si absorb razele ultraviolete. Spre exemplu oxidul de zinc;
  • particule organice care in mare parte absorb razele dar contin compusi ca si particulele anorganice si se comporta diferit de compusii organici.

Majoritatea elementelor unui produs solar absorb razele UV si nu suporta schimbari chimice signifiante. Desi toti acesti termeni chimici pot parea amenintatori, majoritatea dintre ei sunt deja folositi in alte tipuri de produse cum ar fi sampoanele si balsamul de par, pentru a lupta impotriva degradarii proteinelor si a pierderii culorii asa ca nu exista motive de ingrijorare.

Piata de produse solaris

Daca dorim sa fim pregatiti vara aceasta, nu strica o cautare pe internet sau in magazinele locale a unor oferte de produse solaris. Putem sa optam pentru o gama larga de produse cum ar fi:

  • Lotiuni sau emulsii dupa plaja, ce racoresc si calmeaza piele. Pretul acestora variaza de la 15 la 20 de RON, insa nu uitati, rolul lor este mai mult de calmare decat de protectie.
  • Pentru protectia adecvata incercati o emulsie sau in spray pentru plaja. Formula sa garanteaza protectia impotriva razelor UV iar pretul nu este foarte mare, putand sa le gasiti undeva intre 20 si 30 de RON.
  • Pentru un bronz perfect puteti opta pentru un ulei de plaja dar trebuie sa luati in considerare ca expunerea la soare nu trebuie sa fie indelungata. Pretul este intre 18 si 25 de RON.

Mai multa informatie gasiti pe www.pronapic.ro