zoom

Preparatele culinare pe care sa le asociem cu vinul rosu

Strugurii rosii se bucura de o atentie deosebita in viile Cramei Budureasca, iar acestia dau viata unor vinuri de inalta calitate. Pentru a atinge cele mai mari performante conteaza solul, clima si altitudinea, dar si priceperea oenologului si a podgorenilor. De la Feteasca Neagra, pana la Cabernet Sauvignon, Merlot sau Shiraz, cine prefera vinurile rosii seci are toate sansele sa isi gaseasca favoritul la Crama Budureasca. Fiecare vin poate fi pus in valoare daca este acompaniat de mancarurile potrivite si exista cateva sugestii pe care orice impatimit al acestei bauturi merita sa le cunoasca.

Feteasca Neagra din gama Budureasca Premium este un vin care are toate sansele sa te cucereasca de la primul pahar. Are o culoare rosu rubiniu inchis, iar aromele sale fine de gem de prune si cuisoare reprezinta o adevarata placere pentru simturi. Gustul sau patrunzator de prune, mure, vanilie si piper negru se simte placut pe palatin, iar taninurile catifelate asigura o structura buna si o textura cremoasa. Acesta fiind un vin rosu de exceptie, merita sa fie acompaniat de mancarurile potrivite. Nu dai gres cand il servesti alaturi de preparate romanesti sau internationale din carne de porc sau vita. De exemplu, poti sa il incerci impreuna cu costite de porc marinate in sos barbeque, foarte bine fragezite la cuptor – o adevarata savoare.

Shiraz din gama Budureasca Premium este un vin rosu sec de cea mai buna calitate. Strugurii de Shiraz se bucura de conditiile ideale in podgoria Dealu Mare, astfel ca dau viata unor vinuri foarte apreciate si premiate inclusiv la cele mai prestigioase competitii de profil. Calitatea se pastreaza prin filtrarea usoara a vinului, iar mustuiala se supune maceratiei la rece, la o temperatura de 10 grade pentru o perioada de pana la 5 zile, astfel incat sa se atinga nivelul de fructuozitate ideal. Jumatate din vin se matureaza in butoaie de stejar american timp de un an. Ne bucuram astfel de un vin de culoare rubiniu inchis, care are nasul complex dominat de arome de mure. Vinul este corpolent, are taninurile ferme si se remarca prin gustul sau puternic de fructe de padure care se combina cu accentele fine de piper pentru o experienta deosebita. Daca iti plac fripturile din carne de vita sau preparatele picante, atunci merita sa le acompaniezi cu acest vin. O moussaka din carne de porc sau poate lasagna bolognese reprezinta alte variante care au toate sansele sa se numere in topul preferintelor tale.

Merlot din gama Budureasca Premium este unul dintre vinurile de exceptie pe care merita sa il incerci. Pamantul, butucul si baricul, fiecare dintre acestea influenteaza calitatea vinului. Microclimatul unic al viilor Budureasca, strugurii din Merlot si baricul de stejar romanesc si american favorizeaza obtinerea unui vin cu un gust deosebit, o culoare speciala si plin de savoare. Culoarea sa rubiniu inchis anunta gustul intens de fructe de padure si cirese amare. Taninurile sunt moi, bine conturate, astfel ca reprezinta o experienta placuta pentru papilele gustative. Vinul este catifelat, consistent, aroma sa persista si pentru ca este mai putin taninos ca alte vinuri rosii se poate combina cu preparate din carnuri mai usoare. Un pahar de vin Merlot din gama Budureasca Premium poate fi completarea perfecta, de exemplu, pentru o portie de spaghete Bolognese sau cu lasagna.

Alege vinurile seci din struguri rosii pe care le gasesti in cadrul magazinului online al Cramei Budureasca si transforma orice masa banala intr-o adevarata experienta culinara. Ai toate sansele sa gasesti o combinatie care sa devina preferata ta!