adeziv parchet

adeziv parchet

Podelele din orice locuinta reprezinta unul dintre cele mai solicitate elemente. Nici nu e de mirare, daca ne gandim mai bine. Dar, cu toate acestea, ele rezista “cu brio” vreme indelungata, atat la actiunea factorilor mecanici cat si la actiunea altor factori cum ar fi solutiile de curatat podele care pot sa contina de multe ori substante chimice nu foarte “prietenoase”. Asadar, ce credeti de exemplu ca mai conteaza la o lunga durata de viata a unui parchet? Ei bine, raspunsul e cat se poate de simplu: adezivul pentru parchet .

Modele diverse de parchet montate simplu cu adezivul pentru parchet potrivit

Montarea parchetului in sine este mult mai simpla cu adezivul pentru parchet potrivit, fara indoiala. Insa in plus, e clar ca daca parchetul e montat in mod corespunzator, acesta va fi si mai durabil in timp. Parchetul e si el la randul sau de mai multe tipuri, modele, culori si asa mai departe. Astfel, un parchet laminat va fi montat de pilda altfel decat un parchet din lemn masiv, sau unul din bambus, etc.

Totodata, se poate opta pentru modele divesre care sa creeze designuri diferite in orice locuinta. Placile de parchet pot sa fie unele mai mici sau mai mari, se pot dispune orizontal sau vertical, pe diagonala si asa mai departe. Indiferent de aceste aspecte insa, clar ca adezivul pentru parchet va face o mare diferenta. Acesta trebuie sa indeplineasca la randul sau anumite proprietati si anumite caracteristici pentru ca sa fie in fond unul de calitate si sa determine durabilitatea in timp a podelelor in sine.

Ce trebuie sa “detina” un adeziv pentru parchet pentru a asigura durabilitatea in timp a podelelor?

Intre caracteristicile pe care trebuie sa le detina un adeziv pentru parchet pentru a asigura durabilitatea in timp a unor podele se numara clar aderenta acestuia si implicit modul in care se vor fixa placile de parchet cu ajutorul sau.

Timpul de uscare poate fi si el un factor esential in foarte multe cazuri. De pilda, daca vorbim de cladiri civile, institutii publice in care poate montarea unui parchet nu permite consumarea a prea mult timp, e esential ca si adezivul pentru parchet folosit sa se adapteze acestor conditii.

In plus, rezistenta unui adeziv pentru parchet la umezeala este esentiala. Temperatura din orice incapere, fie ca vorbim de o constructie rezidentiale sau de una civila, nu va fi la fel mereu, pe tot parcursul anului. Astfel, este foarte important ca si adezivul pentru parchet care va fi folosit la montarea podelelor sa fie unul rezistent la diferente de temperaturi si la umezeala. Acest lucru va depinde normal si de incaperea in care parchetul e montat. Daca de exemplu hotarati sa montati parchet in baie, clar ca acesta va trebui sa fie montat cu ajutorul unui adeziv pentru parchet foarte rezistent la umezeala.

Exista mai multe tipuri de adeziv parchet, iar in ceea ce priveste utilizarea unuia din ele, e indicat sa va informati cel putin in prealabil: www.decolandia.ro.