Dupa cum este bine cunoascut si se discuta pe marginea subiectului acesta care e  constituit de criza financiara, sunt multiple discutii si vor mai fi  in anii care vin. Din acest motiv, clientii dar si cei care sunt  specialistii si isi desfasoara activitatea lor pe piata imobiliara, pentru toti este important sa priveasca in viitor si sa gandeasca  optimist in acest domeniu,  la ce va urma in  domeniul acesta  si la  ce presupune vanzare cat si cumpararea de terenurilor si de apartamente noi in oricare dintre orasele tarii, cu precadere in orasele mari.

Companiile internationale ce ofera consultanta specializata in  domeniul imobiliarelor, al vanzarilor si cumpararilor de apartamente si case,  pot afirma faptul ca in lunile si cu precadere in anii care urmeaza, vor fi semnificative cresteri in cadrul pietei imobiliare. Ele se traduc printr-o crestere de  consum si de   preturi in segmentele specifice pietei imobiliare. Mai mult, se fac  anumite speculatii in ceea ce priveste perioada viiitoare in care a fost inregistrata aceasta criza economica.

Conform acestor specialisti de tip imobiliari, e foarte posibil ca pana in  2021 sa asistam  la perioade in care economia  o sa ofere o crestere si de aceea, in ceea ce priveste industria  vanzarilor ca si cea a cumpararilor de case si  apartamentelor noi, insa si cea a achizitiilor dar si vanzarilor de terenuri sa creasca , iar dupa aceasta perioada, o sa urmeze una noua de declin.

Criza financiara reprezentata de anii 2014 si 2015

Apusul crizei acestea financiare are in cadrul consecintelor ei si aparitia de tendinte noi iar  in domeniul imobiliarelor. Toata Europa isi revine dupa aceasta criza economica  ce trece iar in acest sens, studiile  specializate  pot  sa anticipeze incluisv faptul ca anumiti indicatori economici cum ar fi spre exemplu PIB-ul si vanzarilele cat si consumul vor intra pe un trend crescator in anii ce vin. Atat viteza cat si amploarea de  desfasurare a  acestui proces, e diferita de la  tara la tara, dar tara noastra se gaseste printre acelea care sunt cat de cat  bine pozitionate in sensul acesta.

Previziunile mari in privinta cresterilor ce apar in   domeniul imobiliarelor sunt estimate ca in partea de sud a  Europei sa fie cele mai mari, dar nici alte tari nu vor ramane in urma.

Vanzarile de retail isi schimba  trendul negativ al anilor anteriori, incluisv  pe  cel care a fost  inregistrat in vanzarile caselor si la cele ale  apartamentelor noi, asa cum se poate observa si prin accesarea diferitlor site-uri cum sr fi si   www.imobi.md ,  ajungand conform  previziunilor lor la  cresteri ce vor fi de  circa 1,3% in medie, numai intr-un singur an, in 2014 pana in 2018.

Studii specifice privind cresterea pietelor imobiliare

In afara cadrului Europei Centrale si in estul  Marea Britanie cat si in tarile nordice s-a ajuns la o revenire din punct  de vedere economic, desi este posibil dupa cum au arata estimarile,  ca tari cum ar fi Franta si Germania sa prezinte o evolutie ce va fi sub media prezentata de Europa, dupa cum scrie in cadrul studiilor companiilor de consultanta din domeniu.

Potrivit studiilor, in anii viitori este  posibil sa se inregistreze perioade cu   cresteri sustinute in volumul investitiilor ce vor ajunge si  la 150 miliarde euro  si in unele cazuri poate  la 160 miliarde euro, dupa anul 2015.}