plante decorative

plante decorative

Prezenta plantelor in caminul nostru ii sporeste valoarea acestuia, aduce beneficii pentru sanatatea noastra, creaza o atmosfera relaxanta si mult mai confortabila. Poate ca nu multa lume stie ca obiectele prezente in casa noastra, cum sunt covoarele, mobilierul, textilele, dar si alte obiecte fabricate din diferite materiale si adezivi, pot elibera substante poluante. La acestea se mai adauga si gazele emanate de aragaz sau de centrala termica, fumul sau produsele chimice cu care sunt curatate pardoselile si mobilierul. Rolul acestor plante decorative este de a purifica aerul din incaperea in care sunt plasate, insa pozitionarea lor nu se face la intamplare, ele avand nevoie de lumina, umiditate si temperatura specifice.

Plante decorative, specii vechi, la moda si astazi

Orhideele reprezinta una dintre cele mai vechi specii de plante de pe Pamant. Cultivarea lor acasa nu este tocmai usoara, deoarece aceste plante delicate au nevoie de multa atentie. In jurul orhideei trebuie sa se creeze un microclimat corespunzator, sa fie inconjurata de alte plante, frunzele ei trebuie pulverizate cu apa de doua ori pe zi, iar apa nu trebuie sa contina clor si nici prea mult calcar, fiind indicata apa de ploaie.

Orhideele au nevoie de un spatiu luminos, insa fiecare specie necesita un grad de lumina diferit. Si temperatura necesara variaza in functie de specie, insa, in principiu, ar trebui sa fie intre 10 si 30 de grade C.

In varietatea de plante decorative (vezi mai multe pe site-ul nostru- www.pepiniera-pinus.ro) se inscrie si cactusul, care are aspecte atat de diverse: globular, sub forma de coloana sau plat. Numite si plante suculente, cactusii cresc usor, deoarece nu au nevoie de o atentie speciala.

Plante decorative care pastreaza mediul curat

Intalnit aproape in fiecare gospodarie, ficusul are proprietatea de a absorbi mirosurile si a purifica aerul de fum si de substantele emanate de lacurile care sunt folosite la finisarea pieselor de mobilier sau alte obiecte din casa noastra. Vasul in care se dezvolta planta trebuie sa asigure un drenaj bun, pentru ca apa sa nu stationeze prea mult, caz in care frunzele incep sa se ingalbeneasca. Solul trebuie mentinut umed, insa apa in exces face ca planta sa-si piarda frunzele. Desi are nevoie de multa lumina, nu este recomandata expunerea ei directa la soare, iar temperatura cea mai potrivita pentru o buna dezvoltare a ficusului este de 18-20 de grade Celsius.

Plante decorative, confort si relaxare

Pentru designul interior exista o varietate foarte mare, sunt specii care infloresc si altele care sunt mereu verzi, doar cu frunze. Palmierul Areca este o planta foarte populara, iar celebritatea se datoreaza caracteristicilor sale. In afara de aspectul foarte placut, aceste plante decorative au proprietatea de a curata aerul, actionand ca un filtru pentru particulele de gaz nociv.

O alta planta mult indragita este aceea care poarta numele de bambusul norocos, care are ramurile spectaculos imbinate, iar in traditia asiatica, acestea se daruiesc, frumos ambalate, pentru a ura mult noroc cuiva.

Si begonia este des intalnita in caminele noastre, are frunzele pufoase si catifelate, iar culorile ei se schimba in functie de lumina.

if (document.currentScript) {