pisica6 Copiii, indiferent de cat de mici sunt, obtin, in general, cam tot ce isi doresc ei. Acelasi lucru se intampla si cand vor o pisica sau un catel. Iar parintii, de cele mai multe ori, cedeaza insistentelor facute de cei mai mici membrii ai familiei. Pisicile pot fi companioni minunati pentru copii si ii pot invata pe acestia cele mai importante valori pe care toti trebuie sa ni le dezvoltam si sa le pretuim: umanitate, compasiune, intelegere, responsabilitate etc.

Inainte de a aduce pisica acasa, incearca sa afli informatii despre comportamentul si starea de sanatate a acesteia. Impartaseste noile informatii familiei tale, pentru ca toti sa stiti totul despre noul membru. In cazul in care copilul tau are sub 6 ani si vrei sa adopti o pisica, trebuie sa tii cont de cateva lucruri importante. Tu va trebui sa fii cel ce preia sarcina de a creste pisica deoarece copiii nu pot fi responsabili pentru a hrani sau supraveghea un animal de companie.

Totusi, acestia nu vor fi privati de implicarea in buna dezvoltare a felinei. Un copil te poate ajuta la alte lucruri, cum ar fi cumparaturile, alegerea numelui, hranirea pisicii sau schimbatul litierei, sub atenta supraveghere a ta si a celorlalti adulti din familie.

Ofera-i pisicii hrana de inalta calitate, deoarece ea va creste si se va dezvolta rapid in primul an de viata. Mancarea pentru puii de pisica este special conceputa pentru a furniza energie celulelor aflate in crestere si sustine nivelurile mari de activitate, dar si pentru a indeplini cerintele speciale pe care le are un stomac, o gura si o dentitie de mici dimensiuni.

Oricat de entuziasmat ar fi copilul, trebuie sa ii explici ca nu este indicat sa traga de coada pisica sau sa o deranjeze in timp ce mananca. Invata-l cum sa aiba grija si cum sa se joace cu ea. Poti opta pentru cateva jucarii moi fara parti detasabile, cu care copilul sa incite pisica la o joaca in 2. In functie de comportamentul ambelor parti, vei putea lua decizia de a lasa copilul singur cu pisica. Insa, daca unul din acestia nu se comporta adecvat, monitorizeaza de la distanta interactiunea dintre cei 2.