parchet masiv
parchet masiv

Parchetul este format din pătratele de tigla din lemn incrustate cu repetare pana cand ies modele realizate din benzi scurte de lemn. Dalele sunt realizate din lemn sau lemn stratificat furnir solid si poate fi instalate folosind adeziv sau cuie. Disponibil într-o varietate de culori si modele, parchetul este o opțiune durabila și relativ ieftin care poate îmbunătăți aspectul de decor in orice cameră a locuintei.

In urmatoarele randuri veti citi si veti fi informati despre cum se instaleaza parchetul.

Pregătiți podeaua prin curatarea sapei. Se indepărteaza, acolo unde este nevoie, orice urma de vopsea, ceara, materiale de etanșare, adezivi și alte resturi. Asigurați-vă că substratul este complet uscat înainte de a începe să instalați parchetul.

Aduceti podeaua la acelasi nivel. Daca e nevoie utilizați o masina de slefuit. Înlocuiți toate zonele deteriorate în podea. Podeaua trebuie să fie netedă și la acelasi nivel pentru a asigura acelasi nivel a parchetului.

Am ajuns si la mult asteptatul moment – instalarea parchetului. Astfel, trebuie sa marcați centrul fiecărui perete din camera in care vrem sa punem parchet. Utilizați un marker pentru a indica centrul fiecărui perete și pentru a desena linii drepte si a creta legătură intre pereții opuși. Așezați panourile de parchet pe jos. Porniți de la punctul central unde liniile perpendiculare intersectează pereții de-a lungul fiecărei linii. Inca nu aplicam adeziv. Ajustati liniile dacă mai mult de jumătate din ultimul rând de panouri trebuie să fie tăiat. Aplicați adeziv. Utilizați o spatula la un unghi de 45 de grade pentru a aplica destul adeziv pe podea pentru zona care urmează să fie acoperită de primul panou de parchet masiv. Așezați primul panou, aliniindu-l de-a lungul liniilor.

Adauga suficient adeziv pe podea pentru a pune în următorii 8 panourile de pe ambele părți ale primului panou. Aliniați pardoseala .

Deține fiecare panou de parchet la un unghi de 45 de grade , aliniați limba – si – canalele dintre noul panou și panoul adiacent deja stabilite pe podea și robinet în loc cu un ciocan de cauciuc . Unde panourile sunt aliniate, pune noul panou în adeziv. Repetați până când toate panourile 8 parchete au fost terminate. Repetați aplicarea zone de adeziv și de stabilire de panouri parchet până când toate, cu excepția ultimului rând de panouri parchet au fost stabilite. Măsurați și tăiați ultimul rând de panouri parchet folosind un puzzle. Așezați ultimul rând de panouri parchet. Setați parchetului ferm de rulare panourile nou prevăzute cu un rola de podea de câteva ori de la finalizarea instalării.

Sfaturi

  • Faceti șabloane de carton pentru a reduce panourile de parchet atunci cand le punem de-a lungul pereților și în colțurile camerei.
  • Odată ce, cea mai mare parte din suprafata a fost acoperită, ar fi bine sa punem o bucată de placaj pe jos pentru a proteja suprafața.
  • Așteptați cel puțin 24 de ore după ce instalarea este completă, înainte de a calca pe noul parchet.

Mai multe informatii pe www.decolandia.ro