parchet-laminat-12mm

Parchetul, prin eleganta si rafinamentul sau, se face extrem de util si placut, ba chiar indispensabil in orice casa moderna si nu numai. Practic astazi nu putem vorbi despre proiectul unei case moderne fara a atinge si subiectul parchetului.

Exista o gama variate de tipuri, modele, culori, nuante sau chiar texturi ale parchetului insa cel mai utilizat este parchetul laminat de 12 mm.

 Despre parchetul laminat de 12 mm:

Istoria parchetului incepe cu multi ani in urma, este inutil sa ne abatem asupra acelei perioade cand putem trece direct la prezent si putem analiza in detaliu toate aspectele referitoare la  parchet.

Exista 3 tipuri mari de parchet: cel  din lemn masiv, cel stratificat si parchetul laminat. Parchetul din lemn masiv este  constituit in proportie de 90 la suta din lemn. Este foarte rezistent la conditii extreme insa nu se impaca foarte bine cu substantele chimice, de aceea curatatul poate fi uneori o problema, nu semnificativa, in fond orice are o rezolvare dar totusi… Avantajul parchetului din lemn masiv este acela ca nu este  atat de sensibil precum celelalte doua tipuri la umiditatea excesiva.

Parchetul din lemn stratificat este intermediarul intre parchetul din lemn masiv si cel laminat. Pentru acesta din urma, pe lista avantajelor se adauga multe puncte. Desi  nu este un iubitor de umiditate si este indicat sa il feriti de aceasta, parchetul laminat a ajuns repede  favorit in ochii cumparatorilor.

Se curata usor, se intretine usor si se si monteaza usor, iar prin faptul ca este disponibil  la diferite dimensiuni, poate fi aplicat oriunde aveti nevoie. Cel mai indicat este parchetul laminat de 12 mm, intrucat  pe langa aspectul estetic placut si utilitatea sa, acesta prezinta si o rezistenta incredibila. Este ideal pentru spatiile cu trafic mediu, asa cum este in casa dumneavoastra de exemplu.

Intretinerea parchetului laminat de 12 mm:

Parchetul laminat de 12 mm nu necesita ingrijiri speciale  fata de celelalte tipuri de parchet laminat. Curatarea sa se face simplu: de praf cu  aspiratorul,  iar de pete cu un mop sau o laveta umeda. Nu exagerati cu produsele chimice pentru curatenie, nu sunt necesare, se curata foarte usor, ba din contra, in cantitati mari il pot chiar ataca. Este rezistent la foc, asa ca daca scapati o tigara pe jos nu o sa provocati un incendiu, in conditiile in care o ridicati la timp.

In mare parte parchetul  laminat de 12 mm nu necesita cine stie ce ingrijiri, daca ii oferiti conditii optime de temperatura si umiditate, va puteti bucura de el multi, multi ani. Poate chiar o viata.

Daca totusi este extrem de uzat si folosit, e posibil sa aiba nevoie de o noua lacuire sau poate chiar o inlocuire insa aceste situatii vin mai repede sau mai tarziu, in functie de dumneavoastra si de felul in care il tratati. In fond orice lucru se deterioreaza la un moment dat.

Accesibilitatea parchetului laminat de 12 mm:

Parchetul este foare usor de gasit. Daca va urcati in masina si conduceti pana la primul  magazin de materiale de constructii, sigur il gasiti acolo, iar daca nu il gasiti, sigur puteti da comanda. In cazul in care va este prea greu sa mergeti pana la magazin, intrati pe www.decolandia.ro . Acesta este locul indicat pentru a va rezolva toate probleme legate de achizitionarea celui mai bun parchet. Incercati!