panza pe sasiu

panza pe sasiu

Dintre produsele si accesoriile folosite de pictorii amatori si profesionisti in crearea operelor lor panza de sasiu este un accesoriu esential.

In mediile online se gasesc diverse tipuri de panze dintre care artistii o pot alege pe cea mai buna pentru a crea propria pictura.  Dintre aceste panze , cele de mai jos sunt cele mai importante si dintre ele oricine isi poate alege panza potrivita.

Panza de sasiu denimita si Van Gogh este in proportie de 100% confectionata din bumbac , preparata universal si este o panza ideala pentru oricare dintre tehnicile de pictura folosite de pictori.  Dimenziunile unei astfel de panze pot varia si pornesc de la 10*10 cm , comercializata la un pret recomandat in jur de 5 lei , pana la o panza de 120*150 cm si un pret in jur de 120 lei.

Placajul preparat pe amadoua fetele este un tip de placaj pentru pictura in ulei dar si pentru acrilic sauguase . Dimensiunile acestuia pot varia si ele de la 12*18 cm pana la 60*80 cm , cu preturi intre 2 pana la 40-50 lei.

Panza art board Figueras combina suportul rigid al board-urilor Canson cu hartii Canson , dar cu unele dintre cele mai populare .

Este recomandat pictorilor care prefera sa-si picteze vertical operele dar nu pe un sevalet neaparat , de aceea este recomandat sa aleaga Art Board-ul care se aplica si potriveste cel mai bine tehnicii lor. Aceste Art Board-uri , fie ca ele sunt Montval Aquarelle sau poarta semnatura Figueras , pastreaza cel mai bine textura hartilor . Ele sunt hartii fixate pe un carton alb , sunt fara acid si fara lignina , de aceea sunt foarte rezistente din punct de vedere al timpului.   In aczul acestei panze de sasiu un avantaj il reprezita si faptul ca hartia este fixata deja in suportul de cartin , de aceea , dupa ce pictorul finalizeza lucrarea ceea ce trebuie sa faca este sa o inrameze direct . In ceea ce priveste grosimea  acestui Art Board , putem spune ca atinge 1,7 mm ir ca dimensiuni  sunt de 30*40 cm pana la 50*70 cm.

Art Board-ul Grain este o combinatie intre Art Board-ul Canson si hartia Canson. Este si acesta un tip de suport pentru artistii care prefera sa lucreze vertical si deasemenea pastreaza textura hartilor indiferent de ce tip de Art Board se foloseste. Sunt si ele fixate pe carton alb, nu au acid in componenta si sunt extrem de rezistente in timp. Grosimea la care ajunge este de 1,55 mm si se gaseste ca dimensiuni intre valorile 30*40 cm pana la 50*70 mm.

Panza de bumbac grinduita este si ea o panza folosita in pictura , este 100% din bumbac si este preparata cu un grund universal – gesso de aceea este unul dintre suporturile cele mai bune pentru tehnicile de pictura in ulei , in acrilic sau tempera. Dimensiunile sulului la care se gaseste aceasta panza de sasiu sunt cuprinse intre 1,6* 10 m , iar in ceea ce priveste greutatea , aceasta este de 330 g/mp. Mai multe detalii vezi pe site-ul : www.Profiart.ro