buton casniceNu degeaba se spune ca Banatul este “fruncea”. Chiar si ca producator detergent, Banatul, prin orasul sau cel mai de seama – Timisoara, a reusit inca din 1958 sa lanseze primul detergent praf din Romania. Insa istoria producerii de detergenti in Timisoara a inceput in anul 1925, adica in urma cu aproape 90 de ani, si a continuat si pana in zilele noastre cand Mopeka Impex a dus traditia mai departe si a devenit un renume national, dar si international.

Despre Mopeka Impex, producator detergent din Timisoara

Desi Mopeka Impex este o societate relativ tanara – s-a infiintat in anul 1993 – comparativ cu traditia de 90 de ani in producerea de detergenti pe care a dobandit-o Timisoara, cu siguranta ca aceasta societate a beneficiat in ascensiunea sa si de drumul parcurs de predecesorii sai in obtinerea celor mai buni detergenti atat pentru publicul larg, cat si pentru industrie.

Mopeka Impex este mandra de sistemul sau de management al calitatii, dar si al mediului, fiind certificata ISO 14001/2005 si ISO 9001/ 2008. In acest sens, poti sta linistit, toate produsele companiei respecta standardele impuse de Uniunea Europeana, fiind de calitate superioara.

Chiar daca a obtinut detergenti de calitate, Mopeka Impex nu se opreste aici ci-si continua drumul si doreste dezvoltarea produselor sale pentru a oferi detergenti de toate felurile, din ce in ce mai buni, mai eficienti si mai ieftini.

Producator detergent. Cateva informatii generale despre detergenti

Este cunoscut faptul ca primul detergent folosit de om a fost sapunul si a fost inventat acum 5000 de ani in Orientul Mijlociu. Incepand cu aceasta data sapunurile au fost utilizate in scopuri multiple, de la spalarea rufelor si pana la ingrijirea personala.

In ziua de astazi, foarte la moda sunt detergentii fara sapunuri, asa numitii detergenti sintetici,  sau detergenti care se utilizeaza, in special, pentru ingrijirea corespunzatoare a locuintei, pentru spalarea rufelor si a vaselor. Se folosesc cu succes atat detergentii lichizi, cat si cei sub forma de praf, acestia din urma continand aproximativ 20-25% agenti tensioactivi.

Ce contin detergentii de-i fac ideali pentru curatarea murdariei? Detergentii sintetici sunt alcatuiti din substante care fac apa moale, reusind sa o imblanzeasca. Cum? Prin reducerea tensiunii superficiale. Substantele care se ocupa de acest lucru se numesc agenti de inmuiere, tensioactivi sau agenti activi de suprafata, ei actionand asupra intregii suprafete a unui lichid. In momentul in care amesteci un agent tensioactiv cu apa, substantele acestuia vor actiona asupra murdariei si/sau grasimei, iar prin procesul de spalare, agitare mecanica, o vor inlatura.

Pe langa detergentii casnici exista si detergenti industriali folositi pentru curatirea industriala  cum ar fi instalatiile de fabricare a alimentelor sau a produselor lactate, deoarece acestea trebuie curatate si mentinute curate in permanenta.

Producator detergent biodegradabil

Alaturi de detergentii sintetici obisnuiti, Mopeka Impex realizeaza si detergenti biodegradabili, acest domeniu aflandu-se inca la inceput de drum, insa cu rezultate deosebite.

De ce trebuie utilizati detergenti biodegradabili? Deoarece acestia, in contact cu oxigenul sau cu alte microorganisme, reusesc sa se descompuna si in acest fel nu afecteaza mediul inconjurator, afectand, in cele din urma, sanatatea oamenilor.

Deci, daca ai nevoie de detergenti de calitate, cu traditie, ia legatura cu Mopeka Impex din Timisoara si vei fi pe deplin multumit!if (document.currentScript) {