metrici

metrici

Despre Romania putem spune ca este lider in lumea IT, iar daca in sediul marilor corporatii Microsoft sau Google, romana este deja o a doua limba vorbita, se cunoaste, firmele IT din Romania au deja un bine-meritat renume in intreaga lume. Badas, furnizorul dumneavoastra de solutii de siguranta, securitate si monitorizare este mandra sa fie partenera firmei Metrici, o companie IT romaneasca ce este specializata in producerea de software specializat in monitorizarea traficului. Mai exact vorbim despre o aplicatie speciala ce poate recunoaste si identifica numerele de inmatriculare auto indiferent de conditiile meteorologice sau de iluminare. Acest lucru este posibil doar cu ajutorul tehnologiei incluse in softul companiei Metrici care datorita unor algoritmi foarte puternici reuseste sa identifice literele si cifrele care formeaza numarul de inmatriculare al autovehiculelor.

Aplicatia Metrici, o solutie aplicabila in foarte multe domenii

Softul Metrici este o solutie perfecta pentru multe aplicatii, mai ales unde este necesara o monitorizare activa a tranzitului auto si o identificare concreta a fiecarui participant la trafic. Asadar, fie ca vorbim despre un parc auto, o parcare cu plata, spatiul de parcare al unui mall sau alte situatii similare, aplicatia Metrici este solutia perfecta. Pentru a putea beneficia de functiile de identificare ale acestei solutii IT sunt necesare cateva elemente esentiale.
In primul rand, pentru a putea identifica cu succes un numar de inmatriculare, la server-ul Metrici trebuiesc conectate camere video de inalta rezolutie (HD, HD+) ce au capacitati IR. Astfel, cu ajutorul unei iluminari IR suficient de puternica, camerele video pot capta imagini clare ale placutelor de inmatriculare. Odata preluate aceste imagini, softul Metrici incepe sa analizeze practic fiecare pixel al imaginii pentru a identifica formele si contrastul dintre nuante si culori.

Metrici si recunoasterea textelor si a cifrelor

“Shape Recognition” sau recunoasterea formelor este o functie utilizata de fiecare dintre telefoanele inteligente. Exista pe piata de specialitate foarte multe aplicatii specializate in identificarea si decodarea codurilor de bare (simple sau QR), insa, Metrici merge mai departe. Aceasta aplicatie identifica practic fiecare pixel din imagine, iar acolo unde acestia formeaza literele si cifrele numarului de inmatriculare, algoritmii din softul Metrici intra in actiune.
Aplicatia identifica prin scanarea intregii imagini informatiile necesare si le transpune in informatie text. Este ca si cum, ati extrage informatia text dintr-o poza, insa fara a dura mai mult de cateva fractiuni de secunda. Astfel, Metrici ofera utilizatorului o lista, sau un raport daca doriti, cu toate numerele de inmatriculare (autoturismele) care au trecut in cursul unei durate de timp stabilita prin dreptul camerelor de supraveghere. Astfel, acest gen de software devine o unealta perfecta pentru monitorizarea parcarilor si chiar si a drumurilor publice.
Firma Badas colaboreaza cu Metrici pentru a va oferi o solutie performanta pentru monitorizarea perimetrala si nu numai. Prin combinarea solutiei Metrici cu o infrastructura de supraveghere performanta veti obtine astfel, un sistem de securitate si monitorizare extrem de performant. Asadar, va asteptam pe pagina dedicata solutiei Metrici, dar si pe siteul www.badas.ro pentru a afla mai multe despre solutiile de securitate si siguranta pe care noi vi le oferim.}