masini de spalat vase

masini de spalat vase

Stilul de viata aglomerat pe care il abordeaza societatea moderna face din cele mai obisnuite treburi casnice, un adevarat calvar cand vine vorba de timp. Astfel, am ajuns sa avem cate un mic robot sau aparat electric pentru fiecare nevoie a omului modern. Putem sa ne programam cafeaua la orice ora dorim, sa ne spalam hainele automat si sa ne incalzim o cina in cateva secunde. Desi multi o considerau un lux, masina de spalat vase a castigat teren in ultimii ani si a ajuns, mai de graba, o necesitate decat un moft.

Masinile de spalat

Pe piata exista desigur doua tipuri de masini de spalat: masinile pentru rufe si masinile de spalat vase Cum spuneam si mai sus acestea din urma au inceput sa castige teren pe piata si sa prezinte interes si pentru buzunarul mai modest. Daca doriti sa investiti intr-o masina de spalat vase acestia sunt indicii dupa care trebuie sa va orientati pentru a va asigura ca investitia dumeavoastra este rentabila:

Caracteristicile masinilor de spalat vase

 1. Capacitatea (seturile). Masinile de spalat vase sunt caracterizate in primul rand de cate seturi au.  Tinand cont de numarul de persoane care sunt in familia dumneavoastra, trebuie sa fiti atenti sa optati pentru o masina de spalat vase ce va satisface cantitatea de vase ce trebuie curatate.
 2. Clasa de eficienta energetica. Asemanator cu masinile de spalat, masinile de spalat vase reprezinta un aparat destul de costisitor din punctul de vedere al consumului de energie, asa ca incercati ca acesta sa fie intre A si A++.
 3. Numarul de programe. In functie de necesitatile de spalare ale veselei dumneavoastra ( material, decoratii etc.), incercati sa optati pentru o masina cu un numar de programe ce acopera cat mai multe dintre acestea.
 4. Tipul de afisaj. Pentru usurinta in utilizare, optati pentru tipul de afisaj cu LED.
 5. Din punctul de vedere al programelor este bine ca masinile de spalat vase sa aiba urmatoarele:
  1. Protectie la inundatie;
  2. Program intensiv;
  3. Program auto;

Desigur, masinile de spalat pot avea, printre aceste caracteristici, si alte elemente ce va vor simplifica treaba. Aceasta este o lista de posibile atribute pe care le poate avea o masina de spalat vase, pentru a va orienta mai bine:

a.cos pentru tacamuri

b. diferite alte cosuri reglabile

c. tava pentru tacamuri

d. cosuri cu insertii rabatabile

c. cosuri glisante pentru tacamuri.

Alte caracteristici ale masinilor de spalat vase de care ar trebui sa tineti cont sunt urmatoarele:

 1. Consumul de apa masurat in litrii pe ciclu. Aceasta caracteristica este foarte importanta pentru ca seteaza tonul consumul dumneavoastra de apa. Este bine sa investiti o suma mai mare de bani intr-o masina de spalat vase eficienta din punct de vedere al consumului de apa pentru ca aceasta, cu siguranta, va va returna investitia.
 2. Dimensiuni. Trebuie sa luati in considerare dimensiunile totale ale masinii de spalat pentru a avea garantia ca se va incadra frumos in design-ul bucatariei dumneavoastra.
 3. Nivelul de zgomot.
 4. Culoarea.

Detalii pe www.bricomix.ro