Masini de semanat manuale pentru cultura de ceapa

Pentru ca primavara si-a facut simtita prezenta, daca vrei sa infiintezi culturi de ceapa trebuie sa te apuci deja de treaba. Si asta cat mai urgent! Important este ca ai un ajutor de nadejde in lupta cu pamantul: masini de semanat manuale. De unde le poti achizitiona? De la Serosem din Timisoara, o companie cu renume in acest domeniu, companie care-ti ofera calitate germana la preturi accesibile pentru toti agricultorii din tara noastra.

Masini de semanat manuale si cultura de ceapa

 

Masini de semanat manuale pentru cultura de ceapaAtunci cand semeni ceapa ai 2 mari posibilitati. Fie alegi tehnologia care are la baza trecerea culturii peste iarna – in acest caz semanatul se realizeaza in perioada 15 august – 15 septembrie -, fie optezi pentru tehnologia ce are la baza infiintarea culturii de ceapa, insamantarea realizandu-se primavara, insa cat mai devreme posibil.

Ce fel de teren este recomandat pentru culturile de ceapa? Cele nisipo-lutoase sau invers, iar PH-ul trebuie sa fie mai mare de 5,5. Cultivarea nu se face niciodata pe acelasi loc, nu mai devreme de 5 ani, asta daca doresti sa ai o recolta bogata. Care sunt cele mai indicate plante premergatoare? Fasolea, mazarea, cerealele, ardeii, vinetele, rosile, dar si plantele varzoase sau bostanoase.

Cum se pregateste terenul pentru infiintarea culturii de ceapa? In primul rand, se adopta fertilizarea solului cu potasiu si fosfor si abia apoi se trece la aratura. Adancitura trebuie sa aiba minim 20-25 cm, iar patul germinativ ideal are un strat superficial foarte bine pregatit, de 5-10 cm.

Ce presupune infiintarea culturii de ceapa? Se acorda o importanta deosebita urmatoarelor aspecte:

– cand semanam;

– sortimentul utilizat;

– calitatea patului germinativ;

– cu ce semanam – sunt recomandate masini de semanat manuale;

– cantitatea de samanta folosita;

– adancimea de semanat;

– schema de infiintare a culturii.

De asemenea, trebuie sa se acorde o atentie sporita irigatiei, erbicidatului corespunzator, ferilizarii, afanarii solului si distrugerii daunatorilor. Cat despre recoltare aceasta este vitala. Daca nu o faci la timpul potrivit poti sa suporti pagube serioase. Care este, deci, momentul optim pentru recoltare? Acesta difera si de aceea necesita o atentie sporita, urmarindu-se evolutia plantei si maturizarea bulbilor.

Masini de semanat manuale de la Serosem

 

Cum pentru reusita infiintarii unei culturi de ceapa ai nevoie de utilaje agricole de exceptie, masini de semanat manuale de la Serosem sunt o alegere deosebit de inspirata. De ce?Masini de semanat manuale pentru cultura de ceapa1 Deoarece pentru culturile de ceapa sunt recomandate semanatorile mici, de mare precizie, ideale pentru semintele mici, iar semanatoarea manuala de la Serosem este potrivita atat pentru semintele mici, cat si pentru semintele mari.

Masini de semanat manuale comercializate de Serosem din Timisoara te vor ajuta sa semeni intr-un mod profesional, cu rezultate deosebite. Este, pana la urma, si un mijloc ecologic de infiintare a culturilor de ceapa, este rentabil, se poate utiliza si in gradinile mici sau chiar pe camp si se poate intrebuinta pentru majoritatea semintelor uzuale.

In cat timp iti este livvrata aceasta masina de semanat manuala de la Serosem? In maxim 10-20 de zile, iar apoi te poti apuca de treaba.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege masini de semanat manuale de la Serosem. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Serosem? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0212-110.000 si 0724-471.355 sau trimite un e-mail pe adresa serosem@yahoo.de.

Articol oferit de zoom-biz.ro.