Lanos sau farmecul fierului forjat

Lanos sau farmecul fierului forjatTi-ai construit o casa noua si doresti sa o infrumusetezi cu ajutorul unui gard si a unei porti din fier forjat? Sau poate ca intentionezi doar sa schimbi vechiul gard, de care nu mai esti deloc multumit si cauti o solutie, care sa fie cat mai eleganta si sa confere constructiei un aer cat mai rafinat si distins. Poti sa alegi solutia fierului forjat, caz in care firma Lanos din Comanesti iti sta la dispozitie cu o gama larga si variata de modele de garduri si porti din fier forjat.

Caracteristicile fierului forjat il fac sa fie considerat o imagine de bunastare pentru toti cei ce vor si isi permit sa comande o asemenea executie. Fierul forjat este prelucrat manual, prin batere cu ciocanul, si incalzit, pana la temperatura de maleabilitate. Continutul redus in carbon, sub 0.2%, il face sa fie maleabil, ductil, usor de sudat si rezistent.

Cum se obtine fierul forjat?

Mestesugarul fierar, aplicand metodele vechi de prelucrare, poate alege culoarea finala a produsului prin tratamentele ce le aplica fierului cald. Culoarea obtinuta poate fi de la galben brun pana la roscat sau negru, uneori chiar si violet inchis. Fierul tratat cu ceara de albine sau ulei reactioneaza si formeaza diversi oxizi, care ii determina culoarea finala.

Impuritatile sunt eliminate prin baterea repetata cu ciocanul si, astfel, rezistenta aliajului creste. Fierul forjat contine incluziuni fibroase, sub forma de zgura, care permit ca prelucrarea sa aiba ca rezultat final un aspect similar fibrei lemnoase, asta facandu-l foarte apreciat si foarte folosit, mai ales in asociere cu lemnul.

Fierul se modeleaza la o temperatura apropiata de punctul de topire, acela fiind fierul forjat adevarat, acel fier pe care il vezi la toate lucrarile vechi si care parca sfideaza scurgerea anilor. Acum ai ocazia nu doar sa admiri lucrarile vechi realizate din fier forjat, ci poti sa-ti comanzi propria amenajare de fier forjat.

O lucrare din fier forjat realizata cu eleganta si stil da clasa imobilului in jurul careia se afla plasata. Azi, vremea tiparelor si a lucrurilor comune a apus de mult. Daca iti doresti o lucrare unica ce va ramane ca un arc peste timp, apeleaza la produsele confectionate de catre firma Lanos din Comanesti! Fiecare lucrare de fier forjat, poarta sau gard, are inmagazinata in ea munca, gandurile, visurile si idealurile celui ce a realizat-o.

Clientii firmei Lanos beneficiaza de o gama larga de modele de porti din fier forjat, astfel incat acestea sa se potriveasca perfect cu ambientul in care este amplasata cladirea. DatoritaLanos sau farmecul fierului forjat1 proprietatilor deosebite ale fierului forjat, dar si a priceperii mesterilor ce se ocupa de realizarea produselor, firma Lanos produce unele dintre cele mai frumoase si rezistente porti si garduri din fier forjat.

Daca ai reusit sa construiesti sau sa achizitionezi casa visurilor tale, este mai mult decat necesar ca primul prag pe care il trec prietenii tai, prag ce simbolic este reprezentat de catre poarta si gardul din jurul casei, sa fie unul deosebit. Fierul forjat, chiar daca este „rece”, pastreaza in el vie toata caldura si dragostea la care a fost prelucrat. Apeland la maiestria artizanilor in fier forjat de la firma Lanos, vei avea parte de amenajari exterioare realizate cu stil!

Daca vrei sa ai parte de calitate, alege porti si garduri din fier forjat Lanos. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Lanos? Suna la numerele 0234-374.471 si 0745-664.518 sau trimite un e-mail pe adresa lanosromania@yahoo.com.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

} else {