saltele

saltele

Usor, usor vine sezonul in care a sta in pat invelit cu plapuma privind spre fulgii de zapada este cel mai mare rasfat inainte de a adormi. Insa pentru a va bucura de comfortul unui pat moale si cald trebuie sa aveti o saltea placuta, care sa tina frigul deoparte. Pentru asta, magazinul de saltele Noapte Buna va ofera o gama foarate variata ce include atat saltele normale, cat si modele ortopedice, cu memorie sau anatomice.

Curatarea unei saltele

Pentru ca suntem in plina toamna, si stim faptul ca toti cei care au saltele cu doua fete, una de vara si una de iarna, pot trece la suprafata de iarna, iata cum ar trebui sa decurga intoarcerea saltelei. Poate suna ciudat, dar ridicarea ei si intoarcerea acesteia nu este neaparat cea mai buna metoda, si va vom explica si de ce. In primul rand, salteaua cu doua fete este conceputa astfel incat, cele doua straturi sa permita o buna aerisire o corpului pe partea de vara, iar fata de iarna ofera si o buna izolare termica. Astfel, cum in timpul noptii, in dormitor temperatura poate scadea chiar si cu mai bine de 12o Celsius, patul sa ramana cald si placut, oferindu-va un somn de calitate si odihnitor.

Totul incepe cu o dimineata superba de toamna, dimineata in care v-ati decis sa intoarceti atat salteaua patului dumneavoastra, cat si celalalte saltele existente in casa pe partea de iarna. Salteaua trebuie scoasa din rama patului, scuturata de praf si de fire de par sau altele. Pentru a va usura munca, puteti folosi un batator de covoare pentru a aplica cateva lovituri fara prea multa forta. Astfel veti scutura si ultimul fir de praf din saltea. Curatarea saltelei este un proces caruia trebuie sa ii oferiti o atentie sporita. Evitati udarea acesteia sau umezirea in exces. De asemenea, pentru a elimina murdaria, puteti opta fie pentru o solutie de curatare a tapiseriei sau pentru folosirea unui detergent neutru. In al doilea caz, nu imbibati buretele in lichid, folositi doar spuma detergentului pentru a sterge. La final clatiti cu buretele imbibat usor in apa calduta.

Aerisirea eficienta a unei saltele

Aerisirea este foarte importanta la saltele. Asezati salteaua pe un uscator de rufe sau pe un suport astfel incat aceasta sa se poata aerisi eficient pe ambele parti, fara a atinge solul sau baza balconului. Asadar, puteti lasa salteaua la aer toata ziua. Astfel, aceasta va avea suficient timp pentru a se usca complet dar si pentru a se aerisi.

Odata ce v-ati decis sa o luati de la aerisit, inainte de a o aseza in pat, este recomandat sa o mai scuturati odata, fie cu palma, fie cu un batator de covoare fara  a folosi o forta mare. Asigurati-va ca salteaua este complet uscata, iar daca mai gasiti petice umede, folositi un uscator de par. Asezati salteaua cu partea de iarna in sus si… bucurati-va de un somn placut si odihnitor.

Noi va asteptam pe siteul www.noapte-buna.ro pentru a afla si mai multe, dar si pentru a va alege una din multele saltele pe care noi vi le oferim alaturi de alte produse.