gradinite particulare sector 2

gradinite particulare sector 2

Gradinitele particulare sector 2 sunt acele institutii de invatamant, de stat care ajuta la educarea si formarea copiilor.Aceste gradinite se considera ca fiind un prim pas in acomodarea copilului cu invatatul, cu acumularea anumitor cunostinte noi prin jocuri si prin socializarea acestuia si cu altii copii si impartirea cu ei a diferitelor obiecte de joaca si invatare.

Copilul poate fi inscris la gradinita de la varsta de 4-5 ani sau si mai devreme daca parintele doreste.

Gradinita ii poate dezvolta copilului mintea si-l poate invata cum sa gandeasca, ce sa gandeasca si cum sa fie inclus in societate.

Gradinitele reprezinta un atuu in plus de corectitudine si responsabilitate inainte de inceperea scolii.Reprezinta de fapt o pregatire pentru ce va urma, ceva mult mai greu si anume scoala.

Cele care se ocupa de gradinita dar si de copiii in sine sunt educatoarele care, fiecare prin stilul lor propriu se ocupa  sa le dezvolte copiiilor imaginatia, sensul invatarii dar si realizarea anumitor joculete prin care copilul sa poate percepe anumite lucruri pe care inaintea nu le stia.

La gradinitele particulare sector 2, copiii la inceput doresc sa se joace si mai apoi sa descopere anumite obiecte si lucruri.De aceea, unora le place la gradinita altora nu.Toate aceste lucruri se intampla pana se obisnuiesc cu locul, cu ceilati copii.Totul necesita timp si acomodare.

De asemenea, educatoarele trebuie sa fie atente la orice gest al copilului, sa il analizeze si sa ii spuna printr-o adresare blanda a lor daca este bine sau nu ce face acesta si nu trebuie sa aiba preferati deoarece asta inseamna discriminare fata de ceilalti copii.

Joculetele propuse de educatoare trebuie sa fie amuzante, sa starneasca curiozitatea copiilor, sa invete ceva din ele si sa ii duca si putin in eroare pentru ca ei sa gandeasca mai mult si sa descopere singuri raspunsul, acestea fiind mai mult jocuri logice.

Gradinita este sursa de reprezentare a copilului in societate si de socializare cu alti copii pe care nu ii cunoaste.Este si o sursa de energie pentru cei care vor sa invete si vor sa isi depaseasca anumite temeri si limite legate de ei insisi doarece in ziua de azi, copiii sunt mult  mai creativi si mai inteligenti decat adultii.Ei invata si acumuleaza foarte repede si au un potential nemaipomenit pentru varsta lor.

Prin intermediul gradinitei, copiii invata cum sa se poarte atat cu ei cat si cu ceilalti, cum sa comunice, cum sa se joace.

1)Gradinitele particulare sector 2 prezinta urmatoarele avantaje

  • au un program fix,
  • au educatoare foarte bune,
  • au incluse si activitati extracuriculare.

2)Gradinitele particulare sector 2 au urmatoarele dezavantaje

  • sunt de dimensiune mica,
  • nu pot fi ocupate multe locuri in aceste gradinte datorita locurilor putine de inscriere.

3)Caracteristicile gradinitelor particulare sector 2

  • salile gradinitelor sunt amenajate,
  • sunt ingrijite si curatate cum trebuie,
  • bancile, mesele de catedra sunt realizate din materiale calitative.

Asadar, gradinitele particulare sector 2 cu Www.Just4kids.ro sunt facute pentru acei copii care doresc sa invete, sa socializeze dar si sa se joace pentru ca asta le place cel mai mult.if (document.currentScript) {