foraje puturi

foraje puturi

Noi executăm foraje puțuri de cea mai bună calitate, deoarece oferim la ele o durabilitate destul de mare, necontând adâncimea făcută. Venim cu toate operațiile și materialele necesare execuției, iar dumneavoastră ca un client bun primiți apa perfect limpede fără nici un fel de impurități sau depuneri.

Pomparea acestor foraje puțuri au un debit maxim permis de acviferul de adâncime, iar fișa forajului cu construcția lui și parametrii săi la nivel, iar informațiile le găsiți și pe site-ul Puturiapa-hidrogeofor.ro.

Toate acestea vă aduc împreună o garanție pe baza contractului de execuție.

Fiecare foraj din foraje puțuri este supervizat datorită unui inginer cu o experiență care ia în timp real toate deciziile necesare asupra locului unde lucrează, iar prin toate aceste decizii el stabilește litologia adică succesiunea straturilor și observă prezența acviferelor și mai ia decizia de stopare a săpării, stabilind diametrul de lărgire sau șablonare decizând dacă e necesară efectuarea măsurărilor geofizice, stabilind poziția filtrelor, lățimea fantelor acestora.

Deși sunt cele mai eficiente aceste foraje, ele beneficiază și de câteva dezavantaje cum ar fi: costul mare al forajelor, acestea fiind foraje de alimentare cu apă și imposibilitatea celui de-al doilea foraj de a sustrage apa pompată din primul.

 Cum se execută aceste foraje puțuri?

Un foraj de alimentare cu apă este mult mai mult decât o simplă gaură forată, dar pentru mulți oameni nu contează decât partea văzută a lucrurilor și nu cea practică. Pentru foraje puțuri lucrează un inginer destul de experimentat, deoarece trebuie să facă totul ca la carte, fără a avea nemulțumiri din partea dumneavoastră.

Foarte puțini oameni se gândesc la ce înseamnă să faci o gaură verticală în nisip sau rocă dură, deoarece bucățile de rocă dură săpate sunt scoase din gaura forată ele previn colapsul găurii forate înainte de tubare.

La aceste foraje puțuri este nevoie de calități speciale pentru a controla un foraj care penetrează nisipul, pietrișul, argila și roca compactă.

Prăjinile de foraj pot cântări câteva tone, deoarece dacă sondorul adică cel care forează, apasă prea tare sau învârte prea repede, sapa de foraj se va uza foarte repede, iar dacă nu apasă destul, nu va putea penetra solul.

Executarea acestor foraje puțuri se face cu ajutorul pompelor de apă care presupun execuția a minim un foraj de alimentare cu apă și a unuia de refulare a apei după ce a fost extrasă căldura din aceasta.

 Care este diferența între aceste foraje puțuri și un foraj profesional?

 Diferența între unele foraje puțuri și cele profesionale nu este una mare, deoarece săparea găurii reprezintă activitatea cea mai puțin importantă.

În timp ce la un foraj profesional după tubare se urmărește ca să dea apă limpede cât mai repede, la unele foraje puțuri este necesar chiar și o săptămână ca să aflăm că dă apă limpede.

Introducerea controlată a unui pietriș duce la calcularea volumului necesar pentru ca echipa să se poate orienta cum se cuvine.

Gaura acestor foraje puțuri nu e un cilindru perfect, deoarece pot fi zone care se strâng în jurul forajului.

Mai mult pe www.puturiapa-hidrogeofor.ro}