filtre aer

filtre aer
Suntem cea mai mare firma care va ofera produse din mase plastice si nu numai, provenite din reciclare. Romcarbon, o societate infiintata in 2009 in Buzau se poate lauda cu faptul ca in prezent detine mai multe puncte operationale in Buzau, Bucuresti, Stefanesti si Iasi, dar, si in Germania prin intermediul noii societati comerciale infiintata recent. Asadar, produsele pe care vi le oferim sunt realizate folosind in primul rand materie prima reciclata, mai exact, PET-uri, pungi dar si alte produse din plastic ce sunt colectate. Printre aceste produse, fabricam si filtre aer.

O gama completa de filtre aer de cea mai buna calitate

Aceste filtre aer sunt folosite in foarte multe aparate, mai ales la cele de aer conditionat sau cele care lucreaza cu aer, dar le mai gasim si la motoarele auto. Acestea au un rol bine determinat, fie sa blocheze praful si alte particule fine din aer pentru a imbunatatii calitatea acestuia, dar mai sunt utilizate si pentru a filtra aerul ce intra la motorul cu ardere. In cadrul acestui articol vom descrie cateva etape ale procesului de fabricatie prin care, in cadrul facilitatii noastre de productie, producem filtre aer pentru autoturisme dar si pentru instalatii de aer conditionat sau industriale.

Aceste filtre aer sunt realizate dintr-o hartie speciala, cu un grad de porozitate aparte care permite acestor filtre aer sa opreasca majoritatea tipurilor de impuritati din aer. Rolele de hartie sunt inserate intr-un utilaj care preia banda de hartie, si cu ajutorul a doi tamburi creeaza perforatiile dreptunghiulare necesare. Imediat dupa ce a fost perforata, banda de hartie este pliata, ca si mic amanunt, folosim un set de peste 70 de pliuri pentru fiecare filtru standard de aer.

Rolul polimerilor poliuretanici in productia de filtre aer

Fasiile de hartie pliata sunt trimise apoi intr-un utilaj unde se creeaza baza acestora. La gama de filtre aer pentru masini, baza, este aflata in interiorul acestora, formand practic un cerc. Pentru aceasta se foloseste un grilaj metalic subtire, insa, pentru a putea fixa pliurile de hartie de aceasta, un alt utilaj toarna o substanta poliuretanica pe baza de polimeri ai cauciucului pe marginea grilajului ce acum sta deasupra hartiei pliate. Dupa ce seria de filtre aer este trecuta intr-un cuptor ce are rolul de activa substanta poliuretanica, noile filtre aer sunt aproape gata. Mai trebuiesc incapsulate si… livrate.

Substanta poliuretanica prezente la toate tipurile de filtre aer are rolul de a fixa marginile pliurilor, iar cum polimerii poliuretanici  isi maresc volumul la caldura, sau cand sunt activati termic, aceasta substanta este perfecta pentru realizarea filtrelor.

Este stiut faptul ca aceste filtre aer sunt catalogate ca si consumabile pentru toate echipamentele sau aplicatiile unde sunt folosite. De exemplu, in cazul filtrelor de aer auto, perioada de viata este de circa 20.000 kilometri. Scimbarea filtrelor periodica asigura buna functionare a motorului, dar il si protejeaza de praf sau alte particule.

Romcarbon va asteapta cu mai multe informatii atat pe siteul principal, www.romcarbon.ro cat si pe cel destinat filtrelor produse de catre noi, www.filtre-auto-industriale.ro.