diluanti

diluanti

Fie ca aveti nevoie de acestia pentru a va putea vopsi usile sau daca trebuie sa aduceti vopseaua la compozitia si consistenta perfecta pentru aplicatiile industriale si nu numai, la Kynita veti putea gasi 3 tipuri de diluanti ce au compozitii diferite, fiind compatibili cu diferite domenii de utilizare. Acestia pot fi folositi atat in domeniul industrial cat si pentru aplicatii casnice. Daca acasa, cei mai multi ii folosesc in diferite scopuri de la indepartarea stratului de vopsea, diluarea vopselei pana chiar si la indepartarea ojei, desi inca de la bun inceput nu recomandam acest lucru; putem spune ca acestia sunt indispensabili in industria producatoare de mase plastice, in domeniul auto, si multe altele.

Nu lasati recipientele cu diluanti la indemana copiilor!

In cadrul acestui articol ne vom adresa totusi tuturor persoanelor ca au in casa diluanti dar si alte substante similare. Dupa cum bine se stie, anual sute de copii ajung in spitale din cauza incurgitarii unor substante toxice. Tocmai pentru ca principalul domeniu in care activam este cel de comercializare si productie de substante care folosite gresit sau ajunse in mainile celor mici, pot reprezenta un potential risc, dorim sa punem accentul pe depozitarea corecta a acestor substante, fie ele diluanti sau alte tipuri de substante.

In primul rand, toate tipurile de diluanti sau alte substante ce au la baza hidrocarburi, esteri, alcool sau alte elemente care sunt inflamabile trebuiesc tinute in mod obligatoriu departe de sursele de foc. Aceste substante se pot aprinde foarte usor daca intra in contact cu o flacara deschisa. De asemenea, majoritatea tipurilor de produse chimice trebuiesc ferite de lumina soarelui sau de temperaturi inalte. Pentru ca mentionam mai sus despre problema copiilor care ajung in posesia acestor substante periculoase, tineti toate recipientele cu diluanti, degresanti, detergenti lichizi sau alte substante toxice intr-un dulap prevazut cu o incuietoare!

Atunci cand folositi diluanti sau alte produse chimice consultati instructiunile!

Pe langa conditiile de depozitare, atunci cand doriti sa folositi diluanti pentru a aduce vopseaua, lacul, chitul auto sau alte tipuri de acoperiri la consistenta dorita este bine mai intai sa verificati daca respectivul produs este utilizabil pentru diluarea vopselei pe care doriti sa o utiliziati. Pentru asta puteti lua o cantitate mica de vopsea si sa adaugati putin diluant. Nu aplicati diluanti pe suprafetele din plastic sau polimeri, iar de asemenea, evitati contactul hainelor din materiale si fibre sintetice cu diluant.

Pentru un set de instructiuni de folosire a produsului consultati cu atentie indicatiile mentionate pe ambalajul recipientului sau in documentatie ce insoteste respectivul produs. Cum majoritatea substantelor din familia de diluanti sau alte produse toxice pot cauza iritatii foarte puternice atunci cand ochii intra in contact cu produsul direct sau cu vaporii produsului, este recomandata purtarea unor ochelari de protectie sau evitati pozitionarea fetei deasupra gurii recipientului. Atentie, chiar si cand sticla sau recipientul este gol, nu le aruncati in foc!

Kynita va recomanda sa respectati toate indicatiile de siguranta prevazute pentru fiecare dintre produsele pe care vi le oferim. Toate produsele ce le puteti gasi pe siteul nostru, www.kynita.ro pot prezenta un potential risc daca nu sunt folosite comform instructiunilor.d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);