surgimask_maseczka_chirurgiczna_troki_kartonik-630x552Fie ca le-am vazut la medici, chirurgi, stomatologi, pasionati de grafitti sau la persoanele racite, toate tipurile de masti chirurgicale sunt folosite pentru a proteja. Hufmed este locul de unde orice medic sau institutie medicala isi poate procura toate tipurile de consumabile de care este nevoie. Printre acestea se numara si gama de masti chirurgicale nesterile. Deoarece acestea pot fi folosite in mai multe domenii si situatii, asa dupa cum urmeaza sa vedem, acestea devin din ce in ce mai populare, daca putem spune asa.

Primul rol al unor masti chirurgicale, dupa cum le spune si numele, este cel de a proteja gura si nasul medicilor in timpul interventiilor chirurgicale. Exista doua categorii de astfel de masti, cea de nesterilizate si cea sterilizate. Deoarece acestea sunt create dintr-un material ce permite respirarea, dar opreste particulele de praf si nu numai. Acestea sunt de unica folosinta si sunt utilizate si in cabinetele medicale, sali de nasteri sau de catre medicii veterinari.

Masti chirurgicale folosite in alte domenii si situatii

Lasand un pic domeniul principal de utilizare, aceste masti chirurgicale mai sunt utilizate si in alte arii de activitate. Un domeniu unde acestea se mai folosesc este si cel alimentar. Fie ca vorbim de unitati de productie alimentara sau de procesare, aceste masti chirurgicale, alaturi de alte echipamente de protectie, cum ar fi halatele, manusile, bonetele etc. Aceste masti chirurgicale sunt purtate pentru a evita intrarea diferitelor particule (piper de exemplu) in gura, dar, totodata, se evita si ajungerea particulelor organice in alimente.

Poate ati mai auzit de situatia care incepe sa fie prezenta si in tara noastra. In marile orase, purtarea de masti chirurgicale este deja un act necesar. Acest lucru se datoreaza gradului alarmant al poluarii. De cele mai multe ori, particulele de praf si noxe prezente in aer ii obliga pe oameni sa poarte masti chirurgicale pentru a se proteja. Cel mai bun exemplu in acest sens, putem da situatia din Tokyo. Aici situatiile in care locuitorii orasului pot vedea stelele pe timpul noptii sunt o raritate.

Purtarea de masti chirurgicale va protejeaza sistemul respirator

Ei si ca ultim domeniu de utilizare pentru aceste masti chirurgicale este unul rezervat artei. Fie ca vorbim de grafitti sau de pictura cu aerosol, aceste masti sunt folosite pentru a evita inhalarea vaporilor de diluant. Desi pe piata de specialitate se gasesc echipamente de protectie pentru gura si nas, mai exista inca persoane ce folosesc masti chirurgicale.

Hufmed va recomanda sa folositi masti chirurgicale chiar si atunci cand vreti sa zugraviti sau cand lucrati in zone cu mult praf sau particule in suspensie. Daca nu purtati o astfel masca, riscati sa aveti probleme serioase ale sistemului respirator. Tocmai de aceea va recomandam sa nu ignorati purtarea unor masti chirurgicale, chiar daca nu sunteti pe cale sa operati pe cineva.

Hufmed va asteapta pe siteul sau, www.hufmed.ro cu o paleta variata de produse medicale dar si consumabile. De asemenea, echipa noastra de specialisti este oricand la dispozitia dumneavoastra cu lamuriri, informatii dar si sugestii.document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);