tamplarie pvc

tamplarie pvc

Tamplaria PVC este un material de izolare termica formidabil, deoarece exista o diferenta mare de temperatura la exteriorul si interiorul acestui material. Tamplaria PVC nu permite formarea condensului. In cazul tamplariilor PVC imbinarea de la colturi se face prin termosudura, iar acest fapt asigura etanseitate. Este recomandat ca profilele din tamplarie PVC sa fie utilizate pentru apartamentele de la bloc sau pentru case.

Orice sistem de tamplarie PVC trebuie sa dispuna de elemente obligatorii si optionale.

Tamplaria PVC trebuie sa aiba urmatoarele elemente obligatorii:

 • profile;
 • garnituri;
 • mecanism de inchidere;
 • cremon;
 • balamale.

Elementele optionale sunt:

 • profile de evacuare a apei;
 • inchideri suplimentare;
 • armaturi;
 • garnituri suplimentare.

Atunci cand ati luat decizia de a face investitii pe termen lung, este foarte important ca produsele pe care urmeaza sa le procurati să fie calitative şi sa va serveasca mult timp.  Anume din aceste considerente, in momentul achizitionarii ferestrelor din tamplarie PVC, trebuie să fiti siguri ca acestea sunt calitative si durabile.

Tamplaria PVC ne ofera anumite avantaje. Acestea sunt :

 1. siguranta si securitate;
 2. ofers economii mari de energie;
 3. are costuri reduse de intretinere;
 4. este un produs reciclabil cu impact redus asupra mediului inconjurator;
 5. este usor de curatat;
 6. ofera protectie fonica foarte buna;
 7. este un produs igienic;
 8. poate fi utilizat în orice zona climaterica, etc..

De ce trebuie sa tinem cont atunci cand procuram si ferestre din tamplarie PVC:

 • Feroneria

Cu cat mai multe cicluri inchidere – deschidere ofera feroneria cu atat ea este mai calitativa.

 • Profilul

Cand vorbim despre profil, trebuie sa atragem atentie la producator, clasa profilului (clasa A – sunt mai bune si corespunzator mai scumpe), cate camere are (cu cat mai multe cu atat mai bine), etc..

 • Geamul

Cele mai bune geamuri sunt considerate cele cu kripton, pentru ca anume kripton-ul izoleaza cel mai bine termic si fonic.

Este foarte important ca atunci cand procurati ferestre din tamplarie PVC sa primiti si o garantie. Specialistii sunt de parerea ca garantia vorbeste indirect de calitatea ferestrelor din tamplarie PVC. Trebuie sa stiti ca garantia va fi valabila doar in cazul in care firma de la care ati procurat tamplaria PVC va mai activa.  Anume din aceste considerente este recomandat sa va informati referitor la istoricul firmei, numarul de ani prezenti pe piată si desigur sa obtineti si unele recomandari a altor clienţi.

Pe piata puteti gasi tamplaria PVC la urmatoarele preturi:

 1. Pentru o fereastra cu doua canate dintre care o parte e fixa si una mobila cu dimensiunile cuprinse intre 1200mm si 1450mm latimea si 1200mm si 1450mm inaltimea, pretul variaza intre 80 si 105 euro.
 2. Pentru o fereastra fixa cu dimensiunile cuprinse intre 1150mm si 1450mm latimea si 1150mm si 1450mm inaltimea, pretul variaza intre 40 si 65 euro;
 3. Pentru o fereastra batanta (care are o parte mobila) cu dimensiunile cuprinse intre 650mm şi 750mm latimea şi 650mm şi 1450mm inaltimea, pretul variaza intre 40 şi 70 euro.

Detalii pe www.securitinternational.ro