Multi cred ca motociclistii isi asuma riscuri si conduc nesabuit. Si, desi e poate valabil pentru unii dintre ei, cum de altfel este valabil pentru unii oameni in genere, indiferent ce vehicul conduc , cele mai multe persoane care opteaza sa se deplaseze pe doua roti sunt foarte constiente si constiincioase. In ciuda faimei si a prejudecatilor, motociclistii incearca sa anticipeze situatiile din trafic pentru ca nu au o caroserie care sa ii apere, nici semeni ca sa se gandeasca prea mult la ei. De obicei acestia au facut mai mult decat sa dea un search online de forma Scoala de soferi Brasov, rafinandu-l nu doar prin adaugarea categoriei vizate, ci prin elaborarea unui set de criterii esentiale pe care trebuie sa le aiba atat scoala, cat si instructorul care urma sa ii invete ce si cum. Cel putin asa a procedat un apropiat de-al meu cand si-a propus sa isi adauge si un motor parcului personal de masini si nu cred sa fi fost el exceptia. Cert e ca omul, dupa ce a si cautat online „scoala de soferi categoria A Brasov”, s-a apucat sa ia lucrurile la puricat la fata locului. A mers, a discutat, a vazut cu ochii lui si a decis in consecinta. A fost extrem de multumit de cum s-au desfasurat cursurile si a pornit cu incredere in plimbari pe doua roti.
Ce nu stia el era ca nici macar reprezentantii autoritatii in ceea ce priveste circulatia nu stiu prea bine cum sa se comporte in trafic cand vine vorba de motociclisti. Ca atare, o domnisoara care voia sa intreprinda un control de rutina, fiind omul cheie al unui filtru intr-o frumoasa dimineata de vara, i-a sarit in fata, pentru a-l determina sa opreasca repde si bine. Ceea ce a si facut, insa din cauza faptului ca domnisoara a tasnit, iar el avea viteza, frana a fost mai mult in ea decat pe langa. Dupa o intreaga nebunie administrativa, concluzia este ca oamenii nu au o impresie realista despre condusul unui motor inaintea sa experimenteze asta ei insisi. Si, din nefericire, aceste asteptari eronate pot avea consecinte dintre cele mai grave. Domnisoara a fost doar putin sifonata, insa putea fi mult mai rau. Degeaba incearca motociclistul sa conduca ok si sa evite orice, daca lumea nu e constienta de riscuri.
Poate asa incepem sa intelegem de ce au ajuns numeroase si necesare, desi nu stiu cat de eficiente, stickerele cu „atentie la motociclisti”…