blocuri pentru desen

blocuri pentru desen

Cu siguranta, desenatul este una dintre primele chestii pe care le deprindem in primii ani de viata. Atunci cand eram mici, parintii ne cumparau blocuri de desen si carioci sau creioane colorate, deoarece se presupune ca in copilarie, desenatul este o activitate artistica care este in masura sa dezvolte in mod special imaginatia unui copil. Odata cu inaintarea in varsta, in momentul in care aceasta activitate devine una ceva mai importanta, fara indoiala ca si creatiile vor ajunge sa fie pe masura, la modul ca micile opere de arta, ascunse in blocuri de desen, vor fi in acest moment peisaje minunte, obiecte care se reflecta, portrete etc.

Rolul cunoscutelor blocuri de desen

Am putea spune ca aceste blocuri de desen au fost niste obiecte speciale pentru oricare noi, deoarece ele au fost prezente inca in primul moment in care am inceput sa descoperim tainele desenului. Fara indoiala ca, atunci cand eram la gradinita, ora de desen era principal noastra activitate, insa nu trebuie uitat si faptul ca foile din blocuri de desen mai erau folosite si pentru a crea diverse modele cu ajutorul indoiturilor sau al unei foarfeci.

Realizand mici creatii pe colile unor blocuri de desen, copii isi vor dezvolta imaginatia si spiritul creativ, iar in cazul in care au talent sau inclinatie catre acest domeniu, mai tarziu aceste blocuri de desen, alaturi de alte cateva ustensile vor reprezenta principala modalitate prin care ei isi vor putea exprima sentimentele. Pentru a face cat mai bine acest lucru, alaturi de blocuri de desen in format A3 sau A4, mai este nevoie si de cateva creioane  sau carbune, creioane colorate sau cerate si tusuri.

Fiti creativi cu ajutorul unor blocuri de desen

Pentru a ne putea pune cat mai bine in practica spiritul creativ, pe langa blocuri de desen mai avem nevoie de cateva ustensile foarte importante, astfel incat rezultatele sa fie unele deosebite.

Astfel, avem nevoie de cateva blocui de desen pe care sa exersam in fiecare zi, deoarece acestea sunt principalele obiecte, fara de care desenul sau grafica , nu au cum sa existe. In functie de nevoi (desen tehnic, grafica , pictura etc.) avem la dispozitie atat blocuri de desen format A4, cat si modele ceva mai mari, format A3.

De asemenea, pentru a realiza diferite schite pe oricare dintre aceste blocuri de desen, avem nevoie de creioane sau carbune. Creioanele pot fi de tip B, HB sau H si se folosesc in mod normal la realizarea unor schite in cadrul desenului ethnic, iar carbunele este folosit foarte frecvent la realizarea unor portrete sau peisaje alb negru. In cazul in care doriti sa realizati un desen color, indiferent ca este vorba despre portrete sau peisaje, creionele cerate sunt obligatorii. Folosite pe foile unor blocuri de desen, chiar daca vor avea aceiasi textura cu cea a unor creioane simple, veti observa cu siguranta ca  finisajul va fi unul e exceptie. Acest gen de creioane, rezista la apa si nu este nevoie sa apasati foarte tare pe ele pentru a se imprima pe oricare dintre foile (difera texturile) unor blocuri de desen.

Detalii pe www.Profiart.ro}