Home / Industrie / Importatori si distribuitori / Cum sa prepari foie-gras ca sa-ti impresionezi prietenii

Cum sa prepari foie-gras ca sa-ti impresionezi prietenii

Cum sa prepari foie-gras ca sa-ti impresionezi prieteniiDragostea trece prin stomac, iar cine sustine contrariul inseamna ca nu a gustat foie-gras. Daca vrei sa-l cuceresti definitiv pe iubitul tau, gateste-i impecabil foie-gras, a la Master Chef. E drept ca este o mancare mai scumpa, insa merita cu varf si indesat sa scoti artileria grea si sa cuceresti definitiv reduta.

Sau poate ca vrei sa-ti impresionezi prietenii cu calitatile tale culinare si sa le arati ca esti un adevarat profesionist. Alege foie-gras si cu siguranta nu vei da gres! Ce reteta sa folosesti ca sa mergi la sigur? Iti spunem noi.

Foie-gras torchon

 

Foie-gras torchon este un preparat de top al bucatariei occidentale si fie ca vrei sa dai viata acestei retete de Craciun, de Revelion sau chiar de Ziua Indragostitilor este important sa urmezi urmatorii pasi:

1. Fa-ti propriul “tratament” pentru foie-gras. Combina 75 g sare, 25 g zahar, 12.5 g sare roz si 10 g boabe piper. Este mai mult decat ai nevoie, insa sunt proportiile potrivite pentru ca foie-gras-ul sa iasa perfect;

2. Marunteste si piseaza. Ingredientele mai sus mentionate vin pisate intr-o pulbere cat mai fina cu ajutorul unui robot de macinat. Este foarte bun si cel de cafea sau cel pentru zahar pudra;

3. Calculeaza. Pentru 500 g foie-gras vei avea nevoie de 12.5 g din “tratamentul” pe care l-ai pregatit din sare, zahar si piper;

4. Lasa ficatul in repaus timp de 45 de minute la temperatura camerei;

5. Portioneaza. Un singur ficat contine un lob mare si unul mic. Imparte ficatul in 2 urmarind linia celor 2 lobi;

6. Inlatura venele. Prin centrul ficatului trece o vena mare, inlatur-o fara a o rupe deoarece poate strica gustul ficatului. Apoi, nu uita si de restul venelor mici. Iti va lua timp, dar este un pas important. Nu trebuie sa ramana nicio vena;

7. Netezeste ficatul si cauta in continuare venele folosind o spatula si o penseta de bucatarie. Resturile se arunca;

8. Da forma torchonului. Dupa ce ai curatat ambii lobi, lasa-i la frigider pentru cateva minute. Intinde pe masa de lucru folie de plastic. Aseaza lobii cu fata in jos pe aceasta membrana de plastic. Foloseste-te de maini si da forma foie-gras-ului, o forma dreptunghiulara, destul de groasa;

9. Asezoneaza. Foloseste o sita si presara din mixul de sare, zahar si piper pe toata suprafata;Cum sa prepari foie-gras ca sa-ti impresionezi prietenii

10. Acopera. Pune un singur strat de folie de plastic deasupra;

11. Intoarce ficatul cu partea neasezonata in sus. Inaltura folia, asezoneaza si stropeste cu coniac. Infoliaza si intoarce iarasi pe cealalta parte si stropeste cu bautura;

12. Ruleaza. Foloseste o folie speciala pentru sushi si ruleaza ficatul dandu-i forma unui cilindru. Inlatura folia de plastic si pune cilindrul pe un tifon. Ruleaza-l bine si inveleste-l in tifon, prinde-i capetele foarte strans. Trebuie sa semene cu un salam. Lasa-l la frigider pentru cateva zile, agatat.

13. Fierbe. Pune intr-o oala mare apa, adu-o la punctul de fierbere si lasa foie-gras-ul pentru 2 minute in apa. Va incepe sa iasa grasimea. Dupa fierbere pune “salamul” in apa cu gheata. Absoarbe umiditatea cu servetele de hartie, leaga ficatul iarasi strans si da-l la frigider cateva zile, tot suspendat. Taie-i capetele, da jos tifonul, feliaza si serveste in “n” moduri.

Foie-gras de la Euro Indal

 

Calitatea unui foie-gras este importanta pentru ca preparatul tau sa fie o reusita. Tocmai de aceea indreapta-ti pasii inspre cei mai buni importatori si distribuitori din tara, inspre Euro Indal din Bucuresti.

Daca vrei sa te bucuri de calitate, alege foie-gras de la Euro Indal. Ai nevoie de informatii suplimentare despre firma si produsele Euro Indal? Pentru detalii si comenzi, suna la numarul 0744-585.641 sau trimite un e-mail pe adresa office@foie-gras.ro.

Articol oferit de zoom-biz.ro.

About Oana Birgaoanu

Comments are closed.

Scroll To Top