Alegerea miniexcavatorului potrivit pentru o lucrare este un act de echilibru: doriti unul suficient de mare pentru a face fata sarcinii, dar cat mai mic posibil pentru o manevrabilitate mai usoara si acces la santier, asa ca intelegerea dimensiunilor miniexcavatorului este esentiala.
Excavatoarele sunt clasificate in functie de greutate. Clasa mini este extinsa, acoperind dimensiuni de mini excavatoare de pana la 10 tone. Nu exista standardizare, asa ca ceea ce un producator numeste un mini ar putea fi numit un excavator compact, mic sau midi de catre alt producator. Fiecare producator produce o diagrama de dimensiuni pentru miniexcavator. Pentru a gasi cel mai bun miniexcavator pentru dvs., luati in considerare santierul si detaliile proiectului la indemana. Va trebui sa stii toate aceste informatii inainte de inchiriere excavator.
Ce dimensiune de miniexcavator am nevoie? Factori de luat in considerare
Masina pe care o alegeti ar trebui sa poata satisface nevoile dvs. de sapat, ridicare sau demolare. Trebuie sa se potriveasca in zona de lucru si sa fie usor de transportat la si de la santier. Luati in considerare aceste specificatii atunci cand alegeti un miniexcavator. In general, cel mai bine este sa alegi cel mai mic miniexcavator care se poate ocupa de munca ta. Atunci cand cauti excavatoare de inchiriat in judetul Brasov sau oriunde altundeva, ia in calcul si urmatoarele criterii.
Greutate de operare
Greutatea operationala este utilizata pentru a calcula capacitatea de ridicare a miniexcavatorului, care ia in considerare inaltimea si raza ascensorului. De asemenea, dicteaza presiunea pe care o va exercita miniexcavatorul si impactul pe care il va avea asupra solului.
Adancimea de sapare
Adancimea de sapare indica cat de adanc poate sapa un excavator in pamant si sa-l scoata.
Inaltimea de descarcae
Inaltimea de descarcare este inaltimea maxima pe care excavatorul o poate ridica si descarca o sarcina.
Forta de rupere a galetii
Forta de rupere a galetii este forta maxima exercitata prin galeata. Cu cat forta de rupere este mai mare, cu atat un miniexcavator poate sapa si ridica mai mult.
Dimensiuni
Dimensiunile miniexcavatorului – inaltimea, latimea si lungimea masinii – vor afecta daca acesta se potriveste in zona de lucru si modul in care il transportati la si de la santier. Miniexcavatoarele mai mari trebuie adesea sa fie transportate de un sofer cu licenta comerciala, in timp ce un miniexcavator mic poate incapea pe un pick-up.
Balansarea
Balansarea este spatiul de care are nevoie miniexcavatorul in jurul sau pentru a se deplasa fara a lovi nimic. Daca lucrati intr-un spatiu mic, luati in considerare atat bratul, cat si balansarea cozii si alegeti un excavator cu leagan scazut sau fara balans.
Nu exista o clasificare standard care sa defineasca dimensiunile miniexcavatorului, iar daca faceti o comparatie cu miniexcavatorul, veti vedea o multime de suprapunere intre dimensiuni. Stiind cat de mult trebuie sa ridicati sau cat de adanc doriti sa sapati va poate ajuta sa gasiti miniexcavatorul potrivit.
Cel mai mic miniexcavator este perfect pentru spatii inguste si lucrari mici, cum ar fi sapatul de santuri, plantarea de copaci mici sau demolarea usoara, chiar si in interior. Aceste miniexcavatoare sunt usor de utilizat si pot fi transportate cu un pick-up sau o remorca. Deoarece sunt usoare, nu vor deteriora santierul si sunt potrivite pentru majoritatea spatiilor.