culori tempera

culori tempera

Cu siguranta ca orice pictor amator care practica pictura ca un hobby sau un pictor desavarsit care traieste de pe urma operelor sale isi doreste ca toate tablourile pe care le realizeaza sa reziste o perioada cat mai lunga de timp. Pentru ca operele sa reziste o perioada cat mai lunga de timp este absoluta necesara si folosirea unor materiale de calitate, deoarece fara acestea nici o opera nu va putea rezista in timp. Printre aceste materiale de calitate in principal se numara materialul pe care este realizata opera dar si cu ce tipuri de culori este realizata aceasta. In continuare am sa va vorbesc despre culorile tempera, deoarece acestea sunt cea mai buna solutie pentru orice pictor, atat amator cat si profesionist, care isi doreste ca operele lui sa reziste cat mai mult timp.

            Culorile tempera – solutia cea mai buna pentru orice pictor

Aceste culori tempera sunt cea mai buna solutie pentru orice pictor care isi doreste ca operele lui sa reziste la fel ca in momentul realizarii cateva zeci de ani sau poate chiar mai mult timp. Acest tip de culori tempera sunt folosite cel mai adesea la realizarea icoanelor, dar se pot utiliza si pentru realizarea oricarui tablou dorim. Fata de tipul de culori de ulei, aceste culori tempera se usuca extrem de repede, deci poate fi si un dezavantaj, si nu trebuie sa fie aplicate in straturi mai groase ca in cazul culorilor de ulei, un strat subtire este deajuns. De asemenea, atunci cand aceste culori tempera se usuca veti obtine un finisaj atat fin cat si mat. Tot ce trebuie sa mai stiti este ca acest tip de culori tempera sunt aparute inca din secolul I si erau realizate pe baza de galbenus de ou.

            Culorile tempera denumite si culori guoache

In vremurile noastre, acest tip de culori tempera le mai putem gasi si sub denumirea de culori guoache. Acestea nu sunt foarte greu de utilizat, de aceea pot fi utilizate atat de pictorii profesionisti cat si de cei amatori care practica pictura doar ca hobby.

Astfel de culori tempera puteti gasi la magazinul on-line Profiart.ro unde le puteti gasi intro gama extrem de diversificata. Puteti sa le achizitionati atat in nuante de culori individuale cat si in seturi de 6 sau 12 nuante de culori.

Chiar daca se gasesc intr-o gama foarte diversificata, pretul acestor culori tempera nu difera foarte mult. Preturile pot incepe de la 6,5 lei pentru o anumita nuanta de culoare si pot ajunge pana 43 lei pentru un set de 12 nuante de culori.

Pentru mai multe detalii si oferte accesati site-ul www.profiart.ro} else {