zoom

Copiii sunt fascinati de misterele faraonilor! Ofera-le cadou o excursie in Egipt!

Cat sunt mici, copiii vor sa descopere lumea si sa inteleaga istoria, fiind atrasi de tot felul de curiozitati inedite. Spre exemplu, o excursie Egipt este ocazia perfecta pentru a face o calatorie in timp alaturi de micuti si de a le arata lucruri fascinante ale acestei civilizatii. Aici vor cunoaste misterele Egiptului antic si vor ajunge pe urmele marilor faraoni mai ceva ca niste arheologi veritabili.

Asadar, inarmeaza-te cu multa rabdare si fii gata sa oferi toate explicatiile necesare, in asa fel incat cei mici sa invete si sa se distreze in acelasi timp intr-o excursie Egipt oferita de Komsi Travel!

Valea Regilor, o incursiune in timp
Situata pe malul de vest al Nilului, Valea Regilor este una dintre cele mai cunoscute atractii turistice din Egipt, fiind locul in care au fost construite morminte pentru faraoni si familiile acestora. Cei mai cunoscuti regi care au fost ingropati aici sunt Tutankhamon, Ramses, Amenhotep si Akenaton.

Valea Regilor a devenit un nume sonor in istoria Egiptului antic in special dupa descoperirea mormantului lui Tutankhamon, eveniment care a ramas sub semnul misterului pana si in ziua de astazi. Sub soarele arzator al desertului, copiii vor fi incantati sa se fotografieze cu piramidele, sa descifreze hieroglife si sa caute comorile regilor despre care se spune ca ar fi ascunse in nisip.

Sfinxul, un simbol pentru Egipt
Infatisand capul unui rege si corpul unui leu, Marele Sfinx de la Giza domneste peste dunele de nisip, fiind un simbol al antichitatii.

Numita adesea “cea de-a opta minune a lumii”, statuia grandioasa a fost de nenumarate ori ingropata de nisip, dar tot de atatea ori a fost scoasa la suprafata si restaurata in detaliu. Desi astazi are o culoare foarte pala, se spune ca Sfinxul avea initial fasa pictata in rosu aprins, ca un simbol pentru zei si maretia lor.

Piramidele din Egipt, cea mai frumoasa amintire a copiilor
Toti copiii sunt fascinati de piramide, cu atat mai mult daca vorbim de cele mai impunatoare din desert. In aceasta excursie Egipt, viziteaza numaidecat piramida lui Keops, construita din peste 2.300.000 de blocuri de calcar, fiecare cantarind mai mult de 2,5 tone. Constructia a durat mai bine de 10 ani si cuprinde trei camere mortuare. Foarte asemanatoare sunt si celalalte doua piramide vestite: Kefren si Mikerinos.

Muzeul Egiptean, o calatorie in palatul comorilor
Odata ajunsi in excursie Egipt, le poti face copiilor o surpriza de zile mari printre comori si sarcofage. La Muzeul Egiptean din inima orasului Cairo ii asteapta peste 100.000 de artefacte din vremurile istorice ale Egiptului.

Aici, cei mici vor putea vedea bijuterii, sarcofage, obiecte din ceramica si, desigur, mumii, toate din trecutul antic al tarii. Printre cele mai apreciate exponate se numara artefactele de la mormantul regelui Tutankhamon, cel mai cunoscut faraon din istoria Egiptului. Aici se regaseste si faimoasa sa masca funerara din aur.

Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le poti vizita impreuna cu copiii intr-o excursie in Egipt. Nu uita sa experimentezi bucataria locala, sa te bucuri de plaja in statiunile renumite si sa cunosti indeaproape cultura acestei tari incarcate de istorie si tezaur.