comprese-sterile-hufmed-630x552 Tratamentul clasic al plagilor il reprezinta pansamentele sau compresele, insa acestea trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru a putea fi utilizate. Astfel, tifonul are o contributie importanta in ceea ce priveste protectia zonei afectate, actionand ca o bariera impotriva factorilor de contaminare din exterior si fiind un bun absorbant al secretiilor de la nivelul ranii. Pentru ca acestea sa fie cat mai eficiente, este important sa fie sterile si sa aiba cat mai multe straturi de material, pentru o mai buna protectie.

Hufmed.ro va pune la dispozitie comprese sterile din tifon la cele mai accesibile preturi, acestea fiind de calitate superioara. Produsele medicale comercializate sunt disponibile in mai multe variante, astfel ca dimensiunile si numarul de bucati dintr-un set pot varia. Toate compresele sunt realizate din bumbac 100%, au margini securizate pentru a impiedica destramarea acestora , au o capacitate foarte buna de absorbtie si sunt sterile.

Aceste produse pot fi utilizate atat in cazul ranilor usoare, cat si in plagi destul de grave, unde sangerarea este mare. Este important ca bandajul sau compresa sa fie sterile, deoarece orice rana deschisa reprezinta un risc mare de infectie, ceea ce poate duce la consecinte grave pentru pacient.

Cum sa utilizam corect comprese sterile din tifon?

Aceste comprese sterile din tifon sunt destinate situatiilor in care exista o plaga care sangereaza. Acestea ajuta la oprirea sangerarii si previne contaminarea cu anumiti microbi sau microorganisme ce pot dauna sanatatii. Desigur, in lipsa unui pansament sau compresa sterila, se poate utiliza orice material textil, insa acesta trebuie sa fie cat mai curat. Inainte de aplicarea unei comprese, este necesara dezinfectia ranii si tegumentelor din jurul acesteia, dupa care aceasta poate fi folosita.

Printre conditiile ca o compresa din tifon sa fie adecvata se numara urmatoarele: sa nu fie dureroasa, sa aiba un nivel ridicat de absorbtie, sa protejeze rana cat mai bine, sa fie confectionata in conditii aseptice si desigur, sa nu fie utilizata pentru o perioada prea lunga. Aplicarea este simpla si nu necesita mult timp, intrucat tifonul este un material usor si flexibil. In functie de gravitatea plagii, aceste comprese sterile din tifon pot fi mentinute pe rana cu mana sau pot fi fixate cu ajutorul unor plasturi.

Desigur, pentru o mai mare eficienta a acestor comprese, nu uitati de utilizarea substantelor antiseprice, precum: tinctura de iod, alcoolul, apa oxigenata, betadina etc. Acestea vor spori efectul pe care il au compresele si vor elimina riscul infectarii. De asemenea, aceste substante vor accelera ritmul de vindecare.

Comanda comprese sterile din tifon de la Hufmed.ro!

Aveti nevoie de consumabile medicale generale de calitate inalta? Hufmed este unul dintre cei mai mari distribuitori din tara care va ofera nu doar produse medicale , ci si echipamente medicale performante. Printre acestea se regaseste si oferta de comprese sterile din tifon , disponibile in mai multe variante si dimensiuni, in functie ce necesitatile dumneavoastra. Sunt confectionate din bumbac de cea mai buna calitate si reprezinta solutia cea mai eficienta in cazul unei plagi.