chitara clasica

chitara clasica

Fie ca ti-ai vazut  prietenii care canta la chitara, sau ai fost in fata unei scene si ai invidiat succesul artistilor, ori pur si simplu vrei sa ai acest hobby, urmatoarele informatii te pot ajuta si iti vor da imboldul de a-ti achizitiona o chitara clasica.

Componente ale chitarii clasice

Chitara clasica este un instrument muzical confectionat din diferite tipuri de lemn. Pe langa lemn, sunt folosite si alte materiale la constructie, cum ar fi metalul si plasticul, ce folosesc de obicei la partea de  hardware. Corpul chitarei clasice este responsabil pentru propagarea sunetului creeat de vibratia corzilor. Acesta poate avea o diversitate de forme si este prevazut cu cordar si inaltator, se mai gasesc amplasate si dozele electomagnetice. Butoanele de reglaj se gasec pe suprafata corpului, iar in interior se afla instalatia electrica. In ceea ce priveste numarul corzilor,o chitara poate numara pana la 12 corzi. Alegerea corzilor pentru chitara clasica trebuie facuta cu mare atentie. Corzile se pot grupa pe valori de tensiune, adica in functie de gradul de rigiditate, pe care acestea il au in momentul in care ajung sa emita notele standard ale fiecarei corzi. Cel mai adesea, corzile sunt gasite sub denumirea de light, modiu si high-tension. Corzile light sunt o optiune buna pentru incepatori,deoarece sunt mai moi,nu obosesc foarte tare mana ,de asemenea nu ingreuneaza studiul. Pentru cei ce se afla intr-un stadiu mai avansat , li se recomanda corzile high-tension, deoarece piesele mai complicate de chitara clasica presupun sunete mai puternice si tehnici mai avansate de ciupire a corzilor.

Tipuri de chitara clasica

Cel mai cunoscut tip de chitara clasica este modelul spanish guitar, ce reda forma de baza a chitarii clasice. In afara de acest tip renumit se mai intalnesc si urmatoarele: chitara baroc, soprano, alto, primo, chitara contabas- aceasta are cu o octava mai jos decat cea normala, tenor, s.a.

Pretul unei chitari clasice

Pretul unei chitari clasice poate varia in functie de modelul acesteia,al starii chitarii, al magazinului de profil si, nu in ultimul rand, de bugetul celui ce isi doreste sa faca o asemenea achizitie.  Daca doriti sa invatati sa cantati la un instrument precum este chitara clasica, puteti opta pentru achizitionarea unei chitari la mana a doua, pentru a va obisnui cu aceasta si, totodata a nu cheltui foarte multi bani, in caz ca nu aveti vocatie pentru a canta, sau pur si simplu va dati seama de faptul ca nu apartineti acestei lumi a sunetelor. Insa daca sunteti cu adevarat dornic sa aveti propria chitara clasica , puteti vizita magazinele de instrumente muzicale,  unde, cu siguranta,  veti avea multe optiuni la preturi acesibile fiecarui buget. O alternativa buna este si cumpararea on-line, de asemene cu o gama mare de modele, la care aveti clar descrise specificatiile tehnice si cele de aspect ale produsului pe care dumneavoastra vi-l doriti. Totodata puteti face si o comparare atat a produselor, cat si a preturilor, astfel veti face cea mai buna alegere, convenabila si buzunarului dumneavoastra. Pe site-ul www.muzicastore.ro  puteti face cea mai buna  achizitie!document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);