calorifer-otel-vertical

calorifer-otel-vertical

Chiar daca iarna nu a inceput sa ne incerce centralele termice cu geruri de -30o Celsius, asta nu inseamna ca am trecut de acest risc. Fie ca sunteti racordat la sistemul de incalzire centralizata sau la o centrala termica de bloc sau personala, caloriferele sunt cele care va incalzesc camerele. Daca in trecut, acestea erau fabricate din fonta, aliaj al fierului cu carbon in diferite procente, in prezent, un nou tip de calorifere devine din ce in ce mai popular. Vorbim despre gama de calorifere otel verticale care nu numai ca au o montura speciala, dar si ofera un aspect foarte elegant si placut.

Beneficiile si cateva aspecte privind aceste calorifere otel verticale

Aceste calorifere otel verticale sunt o alegere perfecta in general pentru bai dar si pentru living sau sedii de birou, iar datorita structurii lor, acestea reusesc sa disipe mult mai bine caldura decat o fac cele orizontale. Acest lucru se datoreaza faptului ca aerul cald, pe masura ce urca (datorita efectulu ide convectie) este incalzit si mai mult. Acest proces este amplificat si modul in care in care este construit, oferind astfel un grad de eficienta sporit fata de caloriferele orizontale. De asemenea, un alt mare avantaj ce provine din modul in care aceste calorifere otel verticale sunt concepute, este si acela ca pot fi instalate in spatii inguste, cum ar fi bai sau holuri, acestea oferind cel putin un randament egal cu un calorifer orizontal mare, daca nu chiar si mai bine.
Montarea unor calorifere otel verticale trebuie facuta tinand cont de doua aspecte, modul in care instalatia de incalzire este rutata si tipul de prindere pentru perete. De asemenea, datorita faptului ca acestea sunt create din otel, trebuie stiut faptul ca ele nu pot fi montate pe pereti din rigips, in acest caz, trebuie sa folositi o structura ramforsata cu grinzi metalice care pot prelua intreaga greutate a caloriferului.

Montarea unor calorifere otel verticale

Rutarea instalatiei termice trebuie facuta in functie de locurile unde se afla gura de intrare si de iesire a acestor calorifere otel verticale. De obicei, gura de intrare in calorifer se afla in partea dreapta (privind din fata), in timp ce, iesirea acestuia este pozitionata in partea stanga (privit din fata). De asemenea, asa cum spuneam si mai devreme, elementele de fixare pe perete ale caloriferului trebuie sa coincida cu cele de pe calorifer. La fel ca si la cele orizontale, trebuie sa evitati sprijinirea greutatii elementelor de incalzire verticale pe structura de tevi ale instalatiei de incalzire, in caz contrar riscati sa aveti mari neplaceri cauzate de catre ruperea sau fisurarea tevilor.
Pe pagina noastra, www.shop-einstal.ro veti gasi o paleta variata de modele cu preturi accesibile, iar despre calitatea acestora, ca avand in vedere faptul ca acest brand are o istorie extrem de lunga in domeniul echipamentelor de incalzire, garantia calitatii vine de la sine. Asadar, faca inca va intrebati care este cea mai buna solutie pentru a indura frigul in casele dumneavoastra, noi va oferim o paleta de calorifere otel verticale variata, performanta si mai ales, accesibila. Va asteptam cu drag!