cutii automate

Cutiile automate reprezinta o inventie excelenta in domeniul auto, proiectate in asa fel incat sofatul sa devina mult mai usor si mai distractiv. Reprezinta un sistem de schimbare a vitezelor automat cu ajutorul unor dispozitive electronice care calculeaza exact turatia la care trebuie ca viteza sa urce sau sa coboare o treapta.

cutii automateIntr-un mod mai simplu, cutiile automate ne scapa de grija schimbatorului si a ambreiajului, astfel ne putem concentra doar la drumul din fata noastra fara prea multe batai de cap. Este excelent in cazul soferilor incepatori, care se confrunta cu problema ambreajului dar si a situatiei in care moare motorul.

Exista totusi o diferenta intre persoanele care isi doresc o masina dotata cu cutie automata si una cu transmisie manuala. Femeile tind sa prefere cutiile automate, fiind eliberate de stresul continuu al abreajului, mai ales in oras, in timp ce barbatii prefera o masina cu transmisie manuala, fiind mult mai pasionati de viteza si un condus clasic si frumos.

Cutiile automate reprezinta un ansamblu de roti si piese care impreuna realizeaza schimbarea in mod sigur si precis a vitezelor, fara a mai fi nevoie de schimbare manuala clasica. Sunt foarte precise si foarte sigure, fiabilitatea lor este demonstrata de faptul ca tot mai multe masini vin dotate cu cutie automata, incepand cu masinile de top.

Cutia automata este compusa din doua transmisii, avand una principala si una secundara, unite printr-o curea si care se continua cu doua semi-roti, prima fixa si a doua mobila.

Modul de functionare a cutiilor automate

Cutiile automate au ajuns sa fie foarte avansate tehnologic, avand in componenta lor foarte multe dispozitive electronice care calculeaza in timp real nevoia de putere si schimba in siguranta pentru a livra necesarul de putere pe care masina il cere. Odata pornita, masina va merge doar daca apesi pe acceleratie, fara ca tu sa mai apesi pe ambreiaj sau sa te chinui sa schimbi vitezele.

Masinile care sunt dotate cu acest tip de cutie automata sunt destinate in general femeilor care isi doresc o masina usor de condus si intretinut darĀ  si barbatilor care conduc mult in oras si isi doresc o masina simpla si usor de manevrat in aglomeratia orasului.

Cutii automate sau manuale?

Masinile care au cutie automata sunt mai scumpe decat o masina normala, din acest punct de vedere se poate observa si faptul ca masinile cu cutie automata sunt mult mai rare pe strazile din romania. Masinile cu cutie manuala au un mare avantaj, sunt mult mai ieftine si se gasesc oriunde, se intretin relativ ieftin si profita de un avans tehnologic foarte mare.

Totusi daca ai o masina cu cutie automata si iti dorestiĀ  o verificare sau ai probleme cu ea, nu ezita sa vi in service-ul nostru din Bucuresti sau pe www.reparatiecutieautomata.ro, gasesti adresa pe site, si gaseste raspunsul dar si rezolvarea la problema cutiei tale automate. Preturile sunt foarte acceptabile dar si calitatea lucrarii este foarte buna deoarece dispunem de cei mai buni mecanici si cele mai bune piese originale.