zoom

Ce poti vizita in Bucuresti, odata ce ajungi aici?

Capitala Romaniei, Bucuresti, este o optiune excelenta pentru o vizita, chiar si doar pentru un weekend. Populatia sa este de aproape 2 milioane de locuitori. Daca va decideti sa faceti o excursie acolo, iata cateva obiective turistice interesante de vizitat.

Dar, inainte de a incepe sa vizitati, va trebui sa va gasiti un loc de cazare, iar noi recomandam sa optati pentru cazare in regim hotelier Bucuresti, fiind cea mai utila solutie. Astfel, veti gasi apartamente cu un numar variat de camere, pe care sa le alegeti in functie de nevoile proprii, astfel incat sa puteti economisi impartind costul cazarii cu persoanele care va insotesc. Este mult mai usor sa calatoriti astfel si sa folositi bugetul de vacanta rational.

Centrul vechi

Va va fermeca cu strazile sale pitoresti pietruite si cladirile vechi. La fiecare colt, cafenele, baruri si restaurante colorate va invita sa va asezati si sa va bucurati de atmosfera unica. Veti vedea fostul Hanul Louis Manuck, transformat intr-un hotel-restaurant de lux, Biserica Principilor, care este cea mai veche cladire din Bucuresti, si Vechea Curte a Principilor a lui Vlad Tepes (mai bine cunoscut sub numele de Contele Dracula).

Palatul Parlamentului

Aceasta este, probabil, cea mai cunoscuta cladire si simbol al orasului. Este cea mai mare cladire administrativa din lume, dupa Pentagonul din SUA. Dimensiunile sale sunt cu adevarat impresionante: 270 de metri lungime, 240 de metri latime si 86 de metri inaltime. Exista 12 niveluri supraterane si 8 niveluri subterane. Cel mai lung coridor din palat are 150 de metri. Palatul a fost construit in timpul lui Ceausescu.

Libraria Carturesti Carusel

In centrul istoric se afla libraria Carturesti Carusel, o librarie fermecatoare, cu o scara in spirala si un hol central larg deschis.

Ateneul Roman

Ateneul Roman este o sala de concerte imensa, principalul simbol cultural al Bucurestiului. Este sediul Orchestrei Filarmonicii Giurgiu Enescu. Ateneul a fost construit cu fonduri stranse in urma unei extrageri speciale de 500 de mii de bilete la 1 leu bucata de la Loteria de Stat.

Arcul de Triumf

Arcul de Triumf se afla la inceputul Parcului Chismigiu si este unul dintre motivele pentru care orasul a fost comparat cu Parisul. A fost construita pentru a-i comemora pe cei care au murit in Primul Razboi Mondial, iar sub ea se organizeaza parade cu ocazia sarbatorii nationale a Romaniei, la 1 decembrie.

Biserica din Stavrapoleos

Biserica Stavrapoleos, sau Biserica Stravrapoleos, este o biserica monahala situata in orasul vechi. Este in stil brancovenesc si reuneste elemente din diferite culturi, cu o curte interioara uimitoare.

Fantanile din Bucuresti

Fantana este de fapt departe de a fi doar o fantana, ci este cel mai lung sistem de fantani coregrafiat, conform Academiei Mondiale a Recordurilor. Sunt 44 de fantani dispuse pe o lungime totala de aproape 1,4 kilometri.

Fantana centrala din Piata Unirea are 4 ecrane de apa concepute pentru a crea o platforma multimedia pentru videoclipuri, proiectii laser. In 2008, s-a deschis un al doilea centru comercial Uniria Shopping Center – in Brasov.