cositoare

cositoare

Daca te-ai uitat vreodata la filme romanesti, de exemplu Morometii ai observat toate etapele pe care taranii le parcurgeau pentru a strange recoltele, iar pentru taierea ierbii, asa zisul cosit se facea cu coasa.

Din exterior tot acest proces de taiere al ierbii pare destul de simplu insa atunci cand utilizezi o astfel de unealta trebuie sa-ti folosesti toata forta fizica, insa in ziua de astazi tehnologia a avansat, iar domeniul agricol nu a fost nici el neglijat astfel incat toate uneltele folosite la recolte s-au transformat in utilaje agricole printre care si coasa a sufetit schimbari substantiale astfel a luat nastere cositoarea. 

Cositorile sunt de mai multe dimensiuni, cea mai mica din punct de vedere a dimensiunilor este cositoarea manuala care trebuie impinsa de catre operator, acestea au doua manere pentru a fi manevrate cu usurinta si un disc ascutit la capat pentru taierea ierbii, acestea sunt folosite mai mult pe arii restranse cum ar fi o curte, terenul de sport sau o parcela proprie.

Cositoarele mai mari sunt folosite pe terenuri agrigole de dimensiuni mai extinse, acestea sunt inrolate cu mai multe unitati similare de taiere fiind trase de un tractor sau chiar de animale de tractat.

La inceput cand cositoarele abia aparusera pe piata au fost primite cu o oarecare retinere deoarece oamenilor li se parea ca ar fi toxice sau ca ar putea afecta cu ceva calitatea fanului insa dupa ce au inceput sa le utilizeze si-au dat seama ca sunt foarte practice si nu prezinta pericole pentru recoltele lor.

Astazi cositoarea este o unealta nelipsita in gospodaria oricarei persoane, fie ca e vorba de cele pentru taierea ierbii pentru fan sau pentru tunderea ierbii din curte aceste sunt foarte utile.

Cositoarele de mari dimensiuni sunt si ele omniprezente cand vine vorba de culturi de lucerna deoarece acestea au dimensiuni considerabil mai extinse si au nevoie de un utilaj mai mare pentru a scurta timpul de cosire.

Atunci cand te hotarasti sa iti achizitionezi o cositoare trebuie sa te raportezi la dimensiunile terenului pe care-l detii, iar mai sus ti-am explicat fiecare tip de cositoare la ce dimensiuni se raporteaza.

Pantru tunsul peluzei exista cositoarele rotative cu sau fara colector de iarba, aceste au mai multe accesorii, de taiat, de maruntit iarba care se pot interschimba foarte usor.

Aceasta masinarie poate tunde iarba pana la 13 km/h, se descurca impecabil in orice situatie si este extrem de simplu de manevrat.

Firma Tractorul este un nume rasunator in tara noastra fiind cunoscuta in tara noastra ca fiind o firma serioasa in industria masinilor agricole.

Daca te-ai hotarat sa iti achizitionezi o cositoare, acceseaza-le site-ul celor de la Tractorul si cauta oferta care te intereseaza. Usureaza-ti viata si fa-ti timp liber pentru relaxare sau hobby-uri chiar si in sezonul recoltei.

Intra pe: www.tractorul.ro si fa-ti o idee despre ceea ce ai avea nevoie.document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);