cultivator

cultivator

Cultivatorul este un utilaj agricol ce de foloseste la faramitarea si afanarea pamantului arat, la distrugerea buruienilor din culturile de plante prasitoare. Aceasta masinarie este prevazuta cu mai multe sape late, care pot marunti pamantul pe toata latimea de lucru, iar unghiul in care aceste sape sunt dispuse ridica bucatile de pamant la inaltimea adecvata. Asadar, procesul de afanare se va desfasura la parametri optimi.

Din punct de vedere al energiei consumate, cultivatorul nu antreneaza inutil brazdele, tractiunea lui fiind avantajoasa sub acest aspect. De asemenea, acestea incorporeaza ingrasaminte in sol, fiind ideale pentru fertilizarea oricaror tipuri de brazde, fie ele culturi de camp, viticole sau altele.

Dezvoltarea cultivatoarelor 

Utilajele agricole au aparut de-a lungul timpului pentru a usura munca fermierilor, care de multe ori s-a dovedit complexa si foarte dificila. Odata cu modernizarea acestora, multi tineri au fost atrasi de domeniul agriculturii, care inainte parea inabordabil si “invechit”.

In zilele noastre, cultivarea roadelor pamantului nu mai presupune munca fizica imposibila pe care strabunicii nostri erau nevoiti sa o depuna pentru a obtine culturile de cereale sau legume, ce nu numai ca reprezentau principala lor sursa de hrana, dar si de venit. Asadar, este mult mai usor pentru noi sa ne dezvoltam propriile afaceri in acest domeniu extrem de vechi, care usor, usor isi va relua locul binemeritat in ierarhia preferintelor noastre, fiind indispensabil.

Cultivatoarele sunt un exemplu viu ca “se poate”: se poate sa ne dezvoltam, se poate sa ne modernizam si sa crestem in acest domeniu. Aceste utilaje practic ne fac toata treaba. Prin simpla atasarea a lor la tractorul sau mobilul de care dispunem, ele practic indeplinesc toate cerintele pregatirii pamantului si a culturii pe care doriti sa o obtineti.

Pentru o gama larga de cultivatoare, vizitati site-ul www.tractorul.ro, unde veti gasi nu doar utilajele pe care le doriti pentru munca campului, dar si sugestii si pareri avizate ale unor persoane capabile si experimentate in acest domeniu.

Caracteristicile tehnice ale cultivatoarelor

Cultivatorul este, de fapt, un mecanism urias din metal cu multe sepe ce se rotesc si pregatesc pamantul. Cele mai cunoscute modele sunt cele cu ancore pe arcuri, care difera in functie de puterea tractorului. Fiecare necesita un anumit numar de CP, in functie de marimea si greutatea acestora. Astfel, putem alege din gama CM-urilor, CMP-urilor sau CMPR-urilor.