zoom

Ce este asistenta rutiera?

Asistenta rutiera este un serviciu oferit unui automobilist al carui vehicul are o defectiune sau o defectiune mecanica pe sosea. Serviciul on-road este de obicei oferit cu o polita de asigurare de acoperire completa pentru soferi, prin intermediul unor companii. De asemenea, poate fi oferit unui automobilist printr-o companie de carduri de credit, achizitionand anvelope sau atunci cand cumpara un vehicul nou. La tractari Oradea vei gasi cele mai bune servicii disponibile in prezent.

Asistenta rutiera de urgenta acopera multe probleme cu care un sofer se poate confrunta pe sosea. Acestea includ anvelope sparte, blocare a rotilor, defectiuni mecanice, lipsa de combustibil sau baterii epuizate. In astfel de situatii, contractorii de la compania de service rutier vor veni la masina si vor ajuta la rezolvarea problemei. Pasii pe care ii iau pentru a ajuta soferul vor depinde de problema.

Un sofer care se confrunta cu o anvelopa sparta se poate astepta ca un antreprenor de la compania de asistenta rutiera sa vina si sa schimbe anvelopa. Daca nu aveti o anvelopa de inlocuire, profesionistul va va duce la o unitate autorizata pentru a va repara anvelopa. Costul repararii anvelopelor este platit de sofer, dar de obicei nu exista nicio taxa pentru serviciul de transfer.

Profesionistii din domeniul serviciilor rutiere pot prelua cheile care sunt blocate in masina. Instrumentele aprobate de producator sunt utilizate pentru a intra in masina si a prelua cheile. Daca soferul si-a pierdut cheile, este trimis un lacatus profesionist pentru a schimba cheia vehiculului. Soferul este responsabil doar pentru costul lacatusului si un nou set de chei.

In cazul in care un sofer se confrunta cu o defectiune mecanica pe sosea, acesta poate apela furnizorul de asistenta rutiera. Operatorul poate trimite o platforma pentru a transporta soferul si vehiculul sau la un service de reparatii, de obicei pe o raza prestabilita. Soferul nu este de obicei responsabil pentru costul remorcarii.

Atunci cand un sofer ramane fara combustibil, compania de asistenta rutiera va livra o cantitate mica de benzina. Volumul de gaz, de obicei in jur de trei galoane (11,36 L), este suficient pentru a permite soferului sa ajunga la o benzinarie pentru a face plinul masinii. Cu cele mai multe planuri de servicii de autostrada, costul gazului este inclus in calitatea de membru.

In cazul unei baterii moarte, un profesionist in asistenta rutiera va trimite pe cineva sa porneasca vehiculul. Nu este necesar ca soferul sa aiba propriile cabluri. Majoritatea profesionistilor vor curata terminalele bateriei soferului si vor porni vehiculul. De obicei, nu exista nicio taxa pentru acest serviciu.

Servicii complementare

Exista o serie de servicii care completeaza serviciul de remorcare cu macara, cu toate acestea, majoritatea utilizatorilor nu le cunosc, cum ar fi: rambursari ale cheltuielilor farmaceutice, transmiterea de mesaje urgente, cautarea bagajelor etc.

Domeniul de valabilitate al asistentei

Unele companii acopera toate nenorocirle care apar in orice tara din lume. Cu toate acestea, din cauza dificultatii mari a logisticii si coordonarii internationale in toate tarile, majoritatea politicilor de asistenta acopera defectiunile si accidentele numai in tara respectiva dar si in Europa in acest caz.