interviu video

interviu video

Recrutarea online vine la pachet cu o serie de beneficii de necontestat în raport cu cea clasică în care CV-urile erau printate sau trimise prin fax, iar angajatorul avea de triat sute de astfel de CV-uri.

În primul rând, această platformă online de recrutare uşurează munca angajatorilor şi a aplicanţilor datorită posibilităţii de a căuta joburi după anumite criterii personalizate. Prin urmare, toată lumea va economisi timp, atât angajatorii care recurg la publicarea online a ofertelor cu posturile vacante, cât şi aplicanţii care pot vizualiza noile locuri de muncă postate în orice moment al zilei şi din orice locaţie.

În al doilea rând, platforma oferă reprezentanţilor companiei angajatoare posibilitatea de a adăuga o descriere clară a candidatului ideal şi a calităţilor pe care acesta trebuie să le aibă. Toate acestea au rolul de a rafina criteriile de selecţie ale candidaţilor şi echivalează cu o creştere a eficienţei muncii.

Elementul de noutate pe care îl aduce această platformă este modalitatea complexă de recrutare a potenţialilor candidaţi prin intermediul testelor decizionale şi situaţionale, a testului psihometric, a CV-ului video şi a interviului video. Aceste tehnici de evaluare permit selectarea celor mai buni candidaţi care se potrivesc profilului companiei. Aplicanţii care au trecut cu brio de această etapă, vor primi o listă de 3-5 întrebări la care vor răspunde înregistrându-se video şi vor încărca pe platformă această înregistrare pentru a putea fi vizualizată de reprezentaţii companiei angajatoare. Interviul video contribuie la reducerea costurilor şi a timpului alocate selecţiei candidaţilor datorită posibilităţii de a remarca într-un timp relativ scurt (5-10 minute) modalitatea de exprimare a candidatului, coerenţa şi mesajele non-verbale transmise. Toate acestea permit conturarea unei imagini despre potenţialul candidatului înainte ca acesta să fie invitat la interviul final şi înseamnă economie de timp pentru ambele părţi implicate în procesul de recrutare sau de căutare a unui job.

Platforma 1tedjob.com vine să ofere o mână de ajutor companiilor care sunt în căutarea celor mai buni profesionişti în domeniu şi celor care doresc o carieră de succes în cadrul unor companii de top.