camera frigorifica
zoom

Ce aspecte trebuie sa aveti in vedere cand alegeti o camera frigorifica?

Indiferent daca detineti sau administrati un abator, o fabrica de preparare a carnii, un centru logistic alimentar, un restaurant ori un supermarket, o camera frigorifica este absolut necesara pentru depozitarea la rece, in conditii ideale, a alimentelor.

Aceste echipamente au mai multe caracteristici de care trebuie sa tineti cont in momentul achizitionarii, astfel incat modelul cumparat sa corespunda in totalitate nevoilor unitatii al carei proprietar sau administrator sunteti. Iata, asadar, principalele aspecte pe care este necesar sa le aveti in vedere!

Camera frigorifica de refrigerare sau de congelare?

In functie de temperatura de functionare, camerele frigorifice, disponibile si in oferta Fresco Expert, pot fi de doua tipuri: de refrigerare sau de congelare.

Refrigerarea este un proces ce are loc la temperaturi cuprinse intre 0 si 4 grade Celsius. La aceste valori termice, este incetinita considerabil dezvoltarea micro-organismelor care altereaza alimentele, precum si evolutia anumitor procese chimice, de exemplu cele enzimatice.

Pe de alta parte, congelarea alimentelor se produce la temperaturi considerabil mai scazute, situate intre minus 18 si minus 35 de grade Celsius. La aceste valori termice, apa din alimente se cristalizeaza si devine solida, ceea ce incetineste considerabil sau chiar opreste in totalitate procesele chimice ale enzimelor si microbilor.

Magazinul online Fresco.ro va ofera posibilitatea de a alege intre 35 de modele de camera frigorifica capabile sa gestioneze temperaturi de refrigerare si 17 modele care genereaza temperaturi de congelare. Astfel, puteti achizitiona produsul potrivit, in functie de alimentele pe care doriti sa le conservati si de perioada de timp necesara pastrarii lor.

Volumul – celalalt criteriu esential pentru o camera frigorifica

Volumul echipamentelor de acest tip variaza mult, pornind de la 2 si ajungand la 14,9 metri cubi, astfel incat se potrivesc oricarui tip de unitate de alimentatie publica. La randul lor, lungimea si latimea sunt variabile, masurand intre 1 si 3 metri.

Cum pretul este influentat, pe langa alte elemente, si de capacitatea de stocare, este esential sa alegeti o camera frigorifica cu volumul potrivit. Nimeni nu doreste sa cheltuiasca sume insemnate pentru o capacitate mare de stocare, dar apoi camera sa stea pe jumatate goala, deoarece costurile ar fi foarte mari, raportat la utilitate. La fel de nedorita este si situatia inversa, in care este achizitionat un echipament cu capacitate redusa de stocare, astfel incat se ajunge ca alimentele care nu pot fi depozitate sa se strice.

Ideala este solutia de mijloc, iar posibilitatile de alegere sunt numeroase. Iata cateva exemple:

un produs Virtus Group GmbH, care genereaza temperaturi de refrigerare, cu volumul de 2 metri cubi, lungimea si latimea de 1 200 de milimetri, iar inaltimea de 2 010 milimetri;

un echipament pentru congelare, cu capacitatea de 4,8 metri cubi, cu lungimea si latimea de 1 800 de milimetri si cu inaltimea de 2 200 de milimetri.

o camera frigorifica de refrigerare cu volumul de 9,1 metri cubi, lungimea de 2 700 de milimetri, latimea de 2 100 de milimetri si inaltimea de 2 010 milimetri;

un produs ce genereaza temperaturi de congelare, cu capacitatea de 10,4 metri cubi, lungimea de 2 400 de milimetri, latimea de 2 700 de milimetri si inaltimea de 2 200 de milimetri.

Pretul reprezinta un alt criteriu pe care este normal sa il aveti in vedere, in momentul achizitionarii. In acest fel, informandu-va temeinic si tinand cont de sfaturile specialistilor de la Fresco Expert, veti face, garantat, cea mai buna alegere!