zoom

Care sunt instrumentele pentru a sculpta în lemn

Sculpturile se fac dintr-un lemn de o calitate foarte bună, care rezistă în timp, care nu își schimbă culoarea și nici aspectul. Sculpturile în lemn se fac cu ajutorul uneltelor. Ele îți pot ușura munca și  te pot ajuta să îți realizezi toate  formele pe care ți le dorești să le obții din acel material. Cu un cuțit și cu o dalta poți da forme precise, într-o mâna cu un ciocan și în cealaltă cu dalta, rezultatele nu vor întârzia să apară. Se pot realiza atât figurine mici, cât și figurine umane sau sculpturi de lemn. Cu ajutorul unui magazin cadouri online veți găsi o multitudine de sculpturi care să vă încânte privirea și cu siguranță veți alege un produs pe care  îl veți îndrăgi.

Vă puteți bucura de Brățări Lemn “Elegance” SAN-DECO care sunt de o elegantă aparte și cu care va puteți întregi foarte ușor o ținută. Cu o astfel de brățară puteți ieși foarte ușor din anonimat. Sunt realizate dintr-un lemn exotic, potrivit pentru realizarea diferitelor modele de sculpturi, toate inspirate din artă pentru a putea fi un cadou special. Aceste brățări pot fi asortate cu orice ținută pe care o alegi. Ele se mai pot accesoriza si cu o geantă din piele.

Istoricul sculpturilor în lemn

Cele mai bune exemple sunt cele care se regăsesc în Evul Mediu, în Franța și în Ialia, unde se practică acest tip de artă, sunt unele din popoare care practică și în prezent. Istoria sculpturii face referirea la evoluția genului artistic în timpul istoriei omenirii. Sculptura a avut și ea multe transformări, atât formale cât și de conținut. Mai multe sculpturi au rămas în cadrul culturilor antice mediterane cum ar fi, India, China, Africa dar și America de Sud. În sculptura africană cel mai des material folosit pentru sculptură era lemnul, toate sculpturile lor reprezenta ori un strămoș și era atribuită unui altar. Scaunele care erau atent sculptate pentru a ajunge la șefii de trib. Măștile erau folosite în dansurile lor specifice și chiar și stâlpii pentru susținerea caselor erau îmbrăcați în sculpturi. Masca tribală Africană – Africa de Vest este o mască actuală care se poate găsi și în țara ei natală.

În Italia sculptura era foarte des întâlnită, se acumulau foarte multe informații de a lungul timpului. Cu ajutorul lui Bernini sculptura devenise plină de emoție și de bogăție excesivă. În America de Sud erau două regiuni distincte. Prima era zona Nordică care este o sculptură monumentală din care se realizează superbele basoreliefuri. A doua este zona andină care realizează sculpturi mici dar deosebit de spectaculoase.

Picasso, marele geniu al secolului la XX-lea

În Africa se practica decorarea obiectelor care erau utile. Ei decorau porți, stâlpi, scaune, tronuri. Pablo Picasso s-a inspirat din această artă atunci când a pus bazele cubanismului. Acea directivă artistică joacă un rol extrem de important în artele plastice în secolul xx-lea și cubanismul capătă trasformari de lungă durată. Ulterior această mișcare artistică a acaparat intreagă lume și s-a produs o revoluție în lumea artei. Așa a ajuns ca sculptura să capete o altă formă dar și o frumusețe aparte.