acoperis verde extensiv

acoperis verde extensiv

Va place eficienta? Atunci cu siguranta nu suportati ideea de risipa de spatiu. Din acest motiv, in industria constructiilor si a amenajarilor se incearca tot mai mutle solutii pentru a eficientiza si utiliza la capacitate maxima fiecare coltisor dintr-o locuinta. V-ati gandit vreodata ca acoperisul poate fi o risipa de spatiu daca nu ii gasiti niciun fel de utilitate practica – in afara de aceea de a acoperi interiorul casei? Ei bine, oamenii din constructii s-au gandit la acest lucru. De aceea, terasele verzi pe acoperis iau o amploare din ce in ce mai mare, chiar si pe piata romaneasca. Acoperisul verde extensiv nu este numai o igenioasa idee pentru décor, insa si una extraordinar de practica si utila.

Ce inseamna acoperis verde extensiv?

Un acoperis verde extensiv inseamna ca in loc de un acoperis obisnuit, deasupra locuintei puteti sa va bucurati de o minunata terasa verde, decorata cu o vegetatie pe gustul dumneavoastra. Acoperisurile verzi extensive prezinta numeroase avantaje de mediu, asta deoarece sunt ecologice, dar si avantaje financiara – nu costa mai mult decat un acoperis normal, insa si multe avantaje practice. Daca alegeti varianta unui acoperis verde extensiv veti avea propriul spatiu in aer liber chiar acasa, o terasa unde va puteti bucura linistit de cafeaua de dimineata, de un ziar sau o carte buna; o terasa unde sa luati pranzul sau cina alaturi de cei dragi, o terasa in care sa va invitati prietenii si sa organizati diferite petreceri; o terasa in care sa puteti sta linistit la soare si sa va relaxati, bucurandu-va de timpul liber. Ca sa nu mai vorbim de motivele de ordin estetic: puteti alege orice vegetatie doriti si sa decorati terasa verde cat mai creativ posibil.

Exista doua tipuri de acoperisuri verzi extensive: acoperis verde extensiv usor si acoperis verde extensiv ultrausor. In primul rand, acoperisul verde extensiv usor este conceput pentru a nu necesita o ingrijire intensiva a vegetatiei, realizat pentru acoperisurile cu o structura usoara, care nu pot suporta o greutate foarte mare. Acoperisul verde extensiv ultrausor nu este facut nici el pentru a suporta o greutate pietonala mare, insa scopul principal al acestuia este de a aduce impreuna natura si orasul, doua concepte care aparent sunt in antiteza. Insa doar pentru ca locuiti in mediu urban, nu inseamna ca nu va puteti bucura de propriul coltisor de natura, care sa va scoata zilnic din peisajul gri al blocurilor de beton.

Cine poate beneficia de acoperisuri verzi extensive?

Pentru a beneficia de un acoperis verde extensiv, nu trebuie sa dispuneti de o suprafata speciala sau sa renovati intreaga suprafata a casei. Orice tip de acoperis poate fi transformat intr-un acoperis verde extensiv. Cel mai sigur este sa va consultati cu specialisti din domeniu, care va vor sfatui cum anume trebuie procedat si carora sa le explicati ce nevoi si dorinte aveti de la un acoperis verde. www.odu.ro este o echipa de specialisti in domeniul acoperisurilor verzi extensive precum si in domeniu teraselor verzi si cu siguranta va pot fi alaturi in realizarea unui acoperis de vis.